DPD Romania a numit prima femeie în funcția de CEO

0

Compania de curierat DPD Romania a numit-o pe Karla Codrea în funcția de CEO. Numirea vine după mai bine de un deceniu în care aceasta a ocupat poziția de CFO al companiei și marchează o premieră în DPD Romania.

Creșterea importantă a cifrei de afaceri în ultimul an pentru DPD Romania

În procesul amplu de evaluare a candidaților din interiorul companiei au contat decisiv rezultatele pe care Codrea le-a obținut în ultimul deceniu. În 2018, compania a atins suma de 29.4 milioane de euro ca cifră de afaceri, marcând o creștere de 12% față de anul precedent.

Schimbările la nivelul managementului marchează o nouă etapă în strategia companiei de a crește nivelul business-ului în țară. Odată cu numirea Karlei Codrea în funcția de CEO, poziția de director financiar a fost încredințată tot unei femei, Bianca Alan.

„În cei 11 ani petrecuți în companie am participat la construirea culturii organizaționale și transformarea DPD Romania într-o companie modernă și performantă, aflată în permanentă legătură cu dinamica pieței și a clienților săi. Recunoașterea și răsplătirea corectă a performanței, indiferent de gen, este un rezultat al acestei evoluții. Mă bucură enorm că ne putem mândri cu această practică.”, declară Karla Codrea.

Compania aduce noutăți atât la nivelul organizării interne, cât și la nivelul serviciilor și produselor

Pe lângă numirile directorului general și financiar, Mircea Cocoșilă a fost desemnat director comercial. Reorganizarea funcțiilor de conducere vine la pachet cu lansarea de noi servicii pe piață, menite să faciliteze comunicarea dintre curieri și destinatari. Printre noile servicii se numără și Smart Control, o aplicație ce acordă destinatarilor flexibilitate și un control mai mare asupra locului și zilei în care curierul poate livra coletul, și extinderea rețelei de automate și oficii, în București și în țară.

Schimbările accelerate din societate se reflectă în nevoile și obiceiurile de consum ale oamenilor, iar companiile, atât din retail, cât și din piața de curierat trebuie să le înțeleagă și să se adapteze rapid. Am lansat noi servicii și opțiuni, precum Smart Control sau automatele și oficiile DPD pentru că oamenii au nevoie de flexibilitate și predictibilitate în modul în care își gestionează timpul. Noile servicii vor îmbunătăți comunicarea dintre clienți, consumatorii finali și curier. Acest aspect este esențial, deoarece curierii nu sunt doar oamenii care aduc sau ridică un colet; ei sunt liantul dintre consumatori și companie, sunt cei care fac legătura dintre tot procesul prin care un produs este pregătit pentru livrare și destinatarul final.” continuă Codrea.

În Martie 2008, GeoPost a achiziționat pachetul majoritar al Pegasus, acesta preluând numele DPD Romania. DPD Romania face parte din grupul internațional DPDgroup, unul dintre liderii globali pe piața de curierat rutier. Pe piața locală compania activează începând cu anul 2008 și numără peste 1200 de angajați si colaboratori, având o acoperire națională și internațională în UE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.