Nivelul ridicat de ultraviolete ne pune în pericol sănătatea

0

Medicii ne recomandă să nu ne expunem la soare la orele prânzului. Chiar si asa, bucurestenii nu au tinut cont de sfaturile specialistilor şi s-au distrat toată ziua la piscină, în căldura sufocantă. 

Deşi cunosc riscurile la care se expun atunci când stau la soare în mijlocul zilei, românii nu ezită să facă plajă. Medicii ne recomandă să nu ieşim din case în jurul prânzului. Dermatologii spun că nu doar radiaţiile venite de la soare ne afectează, ci şi reflexiile acestora.

Mare parte dintre oraşele din ţară au fost sub risc foarte crescut de radiaţii ultraviolete. Administraţia Naţională de Meteorologie a observat în Bucureşti un nivel 9 de radiaţii UV.

„Indicele ultraviolet are o valoare de 9, iar restul galbenul inseamna 8. Asta înseamna risc foarte ridicat pentru expunerea la soare, radiatia ultravioleta si mai mult componenta care ajunge aproape in totalitate la suprafata solului arde pur si simplu pielea creste riscul de a face cancer de piele si asa mai departe”, a explicat meteorologul Romica Jurca.

Nivelul 9 de radiaţii ultraviolete este foarte periculos în special pentru persoanele cu tenul deschis.

Când radiaţiile ultravioletele ating acest nivel ar trebui să evităm expunerea la soare, mai ales între orele 10 şi 16, şi să folosim neapărat creme cu protecţie solară, pălării şi ochelari. Cei mai afectaţi sunt copiii, persoanele în vârstă şi cei cu afecţiuni cardiace. Potrivit oftalmologilor, razele UV pot afecta în timp şi vederea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.