Absolvenţii „UMFără frontiere”, parte din UMF „Carol Davila” şi din marea familie a salvatorilor de vieţi din România

0

Vineri , 21 iunie, în Sala de Consiliu din Clădirea Rectoratului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti a avut loc festivitatea de acordare a diplomelor de absolvire a cursului de iniţiere în acordarea primului ajutor „UMFără frontiere”, program dedicat exclusiv jurnaliştilor din România. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Rectorului UMF „Carol Davila”, Acad.Ioanel Sinescu, a lectorului cursului „UMFără frontiere”, asistent univ.dr. Ovidiu Peneş şi a jurnaliştilor absolvenţi ai cursului de iniţiere în acordarea primului ajutor.

Parte din campania de prevenţie “Asumă-ţi să fii sănătos!” a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti , cursul de iniţiere în acordarea primului ajutor „UMFără frontiere” (Urgenţă Medicală Fără Frontiere), dedicat exclusiv jurnaliştilor din România a reuşit să suscite interesul multor jurnalişti din presa scrisă, online, radio sau televiziune.

Intitulat generic „UMFără frontiere” (Urgenţă Medicală Fără Frontiere), cursul vine în completarea experienţei jurnalistice în contextul în care, de cele mai multe ori, în cazurile dramatice (accidente rutiere sau de alt gen), jurnaliştii au demonstrat că pot fi prezenţi la faţa locului chiar şi înaintea echipajelor medicale de salvare. Prin însuşirea unor tehnici precise privind acordarea primului ajutor, jurnaliştii au fost instruiţi să intervină în cazuri de urgenţă majoră, putând astfel să dea o şansă în plus vieţii conaţionalilor aflaţi în impas.

La finalul acestui curs, în urma unei examinări riguroase, absolvenţii au primit girul specialiştilor în domeniu din cadrul UMF „Carol Davila” din Bucureşti să acorde , chiar şi în caz de forţă majoră, primul ajutor medical celor aflaţi în suferinţă. Cursul s-a desfăşurat în perioada 10-14 Iunie, 2019 în incinta Palatului Facultăţii de Medicină din Bucureşti şi a cuprins, în fiecare zi, două ore de studiu dintre care 30 de minute-curs teoretic şi 90 de minute – activitate practică.

“Dragi temerari în căutarea adevărului şi în poziţionarea lui în mod obiectiv către opinia publică, dragi absolvenţi ai cursului de iniţiere în acordarea primului ajutor „UMFără frontiere” , începând de astăzi vă consider ca făcând parte din frumoasa familie a Universităţii noastre şi mai ales din marea familie a salvatorilor de vieţi din România, medici, asistenţi medicali, paramedici sau simpli voluntari . Vă mulţumesc pentru întreaga dăruire şi abnegaţia demonstrate în perfecţionarea profesională de care aţi dat dovadă de-alungul carierei dumneavoastră jurnalistice şi care, prin absolvirea acestui curs, a înregistrat o nouă etapă de dezvoltare menită să vină în sprijinul semenilor noştri” a declarat Acad.Ioanel Sinescu, Rector al  Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti.

La rândul său, Lectorul cursului „UMFără frontiere , asist. Univ.dr. Ovidiu Peneş a precizat că „nu mi-am imaginat că oameni care nu și-au ales ca profesie medicina pot fi atât de pasionați să învețe şi să fie atât de absorbiţi de arta de a salva vieți! Am fost profund impresionat cum au deprins Manevrele specifice de resuscitare cardio respiratorie și cum, în fiecare zi , au fost dornici să știe mai mult! Le mulţumesc pentru întreaga colaborare şi le doresc să salveze cât mai multe vieți!”

Coordonatorii proiectului „UMFără frontiere” au fost : Rector UMF „Carol Davila” din Bucureşti, Acad.I.Sinescu, Asistent Universitar Dr. Ovidiu Peneş, dr. Silviu Păun, prof. univ.dr. Victor Purcărea şi jurnalistul Valentin Mateescu.

Opiniile jurnaliştilor absolvenţi le puteţi regăsi pe www.umfcd.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.