Procurorul general al României intervine ferm în cazul fetiței din Baia de Aramă

0

Bogdan Licu, procurorul general al României, a spus luni, la sediul CSM, cu privire la cazul fetiței din Mehedinți, că a fost deschis un dosar penal. Totodată, acesta a precizat că Sorina, fetița de 8 ani luată cu mascații din familia unor asistenți maternali din Baia de Aramă, nu va părăsi țara până când nu se va asigura că îi va fi respectată integritatea fizică, cât și cea psihică.

Procurorul general a declarat că, pe lângă ancheta penală declanșată vineri în acest caz, examinează toate posibilitățile pe care le prevede legea, respectiv Codul de procedură penală, pentru ca Sorinei să îi fie respectate și restabilite drepturile.

„Nu tolerez abuzuri și nu voi acoperi greșeli. Prin urmare, încă de vineri după-amiază în cadrul SIIJ a fost constituit un dosar penal ce are ca obiect cercetarea împrejurărilor ce au fost prezentate de dvs în mass media. Până la acest moment nu am dorit să facem public acest lucru din rațiuni ce țin de managementul dosarului. (…) La Parchetul Curții de Apel Craiova a ajuns o echipă. În cadrul acestui dosar sunt verificate absolut toate faptele care au condus la această situație nefericită”, a spus Licu, precizând că nu poate comenta dosarele aflate în lucru.

„Acest copil (Sorina-n.r.) nu trebuie să părăsească țara până când nu ma asigur că sunt îndeplinite toate condițiile pentru a-i fi respectate atât integritatea fizică, cât și, mai ales cea psihică”, a mai spus procurorul general Bogdan Licu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.