Corpul de control al Ministerului Culturii îl va ancheta pe Ion Caramitru

0

Ion Caramitru va fi anchetat de corpul de control al Ministerului Culturii, în urma scandalului de la Teatrul Național București.

Ion Caramitru, în calitate de director al TNB, a acuzat faptul că teatrul se îndreaptă cu viteză spre faliment și că nu sunt bani pentru plata actorilor, astfel că ușile TNB riscă să se închidă. Artiștii au și protestat în fața Guvernului.

Daniel Breaz, ministrul Culturii, a anunțat că trimite Corpul de control la TNB să verifice cum s-au cheltuit banii și cum s-au semnat contractele.

„Nu trebuie privita ca o razbunare, dar vreau sa prezint opiniei publice exact cum se cheltuiesc fondurile. Nu e normal sa acuzi ca se dau afara zeci de artisti de la Teatrul National. E o firma cu care nu stiu de ce s-a semnat contractul”, a declarat Daniel Breaz.

În acest moment, 54 de colaboratori ai TNB nu mai primesc bani.

„Astăzi ne aflăm în situația total aberantă în care ministerul ne-a scăzut de la capitolul „Bunuri și Servicii” două milioane de lei și ne-a crescut obligațiile la capitolul „Venituri proprii” cu un milion. Cu alte cuvinte, primim mai puțini bani pentru producții și ni se crește valoarea vânzării producțiilor pe care nu le putem face de fapt sau le facem pe jumătate. Toate cheltuielile prevăzute a fi făcute lunar pentru utilități (căldură, lumină, aer condiționat), pentru firmele care ne asigură mentenanța pe diferite domenii, pentru pază, pompieri, curățenie etc. se efectuează din bugetul prevăzut la capitolul „Bunuri și Servicii”, a declarat Ion Caramitru.

Deschiderea stagiunii 2019 – 2020 la TNB va avea loc la Sala Studio, cu premiera spectacolului „Neguțătorul din Veneția”, de William Shakespeare, în regia și versiunea scenică a lui Alexander Morfov, avându-i în rolurile principale pe Ion Caramitru, Richard Bovnoczki, Alexandru Potocean, Ada Galeș.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.