50.000 de lei, sancțiune în cazul copiilor blocați din Tokyo

Asociația care a organizat o tabără pentru copii în Tokyo a fost sancționată de către Ministerul Turismului în urma autosesizării pentru că niciun reprezentant al acesteia nu s-a prezentat la sediul instituției conform invitației trimise.

Astfel, conform art. 16, alin. 1, lit. b) din HG 1267/2010, asociația a fost sancționată cu suma de 50.000 de lei.

De asemenea, Ministerul Turismului a înștiințat Inspectoratul de Poliție Județean Gorj cu privire la rezultatele acțiunilor de control care au avut loc la cele două sedii ale Asociației Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societății Civile. Inspectorii de control din cadrul Ministerului Turismului păstrează legătura cu reprezentanții IPJ Gorj pentru a pune la dispoziție toate documentele necesare în vederea soluționării rapide a acestui caz.

ONG-ul nu a depus, până în prezent, la Ministerul Turismului, actele necesare obținerii unei licențe de turism, pentru activitatea desfășurată, conform legislației în vigoare.
Asociația a mai fost sancționată, în anul 2017, cu suma de 30.000 de lei pentru că desfășura activități specifice unei agenții de turism fără a deține, însă, licență de turism.
În cazul în care turiștii constată că legislația nu este respectată, Ministerul Turismului îi îndrumă pe aceștia să depună sesizări pentru a fi luate la timp măsurile necesare.
Ministerul Turismului recomandă tuturor cetățenilor ca, înainte de contractarea unui pachet de servicii turistice, să verifice pe site-ul instituției dacă operatorul economic este licențiat, dar mai ales să verifice dacă pachetul de călătorie este garantat 100%, conform prevederilor  OG 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.