Decizia Curții de Apel Craiova: Sorina rămâne la familia adoptivă!

0

Curtea de Apel Craiova a respins cererea procurorului general Bogdan Licu de suspendare a executării hotărârii judecătoreşti de adopţie internaţională în cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de către un cuplu de români din SUA. Decizia este definitivă.

Judecătorul Ionel Grigorie de la Curtea de Apel Craiova a declarat, vineri, pentru News.ro că hotărârea magistraţilor Curţii de Apel Craiova are caracter închis.

„Astăzi (vineri – nr.r) s-a judecat suspendarea hotărârii de adopţie în cazul Sorinei, însă decizia are caracter închis. Săptămâna viitoare se va judeca revizuirea sentinţei de adopţie, dar şi aceasta are caracter închis”, a declarat Ionel Grigorie.

Totodată, la Tribunalul Olt nu a ajuns încă dosarul privind interzicerea părăsirii ţării de către Sorina, astfel că nu a fost stabilit un termen de judecare. Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au declinat către Judecătoria Drobeta Turnu Severin competenţa de soluţionare a solicitării procurorului general interimar, Bogdan Licu, privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţa de opt ani din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA.

Procurorul general Bogdan Licu a contestat procedura de adopţie a Sorinei, fetița de 8 ani luată cu mascații din familia unor asistenți maternali din Baia de Aramă. Licu a cerut Instanţei revizuirea deciziei prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a fetei din Baia de Aramă.

De asemenea, procurorul general a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

În replică, familia Săcărin, care a adoptat-o pe micuţa Sorina din Baia de Aramă, a depus plângere penală împotriva procurorului general Bogdan Licu și procuroarei Mihaela Iorga Moraru de la Secţia specială pentru magistraţi, pentru că au stopat procedurile de adopţie fără bază legală.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.