Rețeaua de sănătate REGINA MARIA atrage atenția asupra cancerului la femei
Viața ta se poate schimba într-o clipă și știi asta, însă amâni de fiecare dată. De teama rezultatului, din lipsă de timp, pentru că nu doare sau pentru că pare o boală care li se întâmplă altora, nu ție.
Amâni să te întâlnești cu tine și să te descoperi. Dar dacă acesta, oricât de dureros, ar fi momentul în care înțelegi că nu ești singură sau descoperi normalitatea?
Fă-o pentru că nimeni din jurul tău nu-ți poate spune cum să trăiești. Nimeni nu poate hotărî ce viață este neînsemnată. Nici măcar tu. Fă-o ca să-ți dai seama că nu ești o victimă, ești o luptătoare! Fă-o pentru că să ai curaj nu înseamnă să nu-ți fie frică. Din contră.
Fă-o ca să afli răspunsul la cea mai mare întrebare: viața este făcută din lucrurile mici.
Oricare ar fi motivele tale, fă-o! Du-te la control.
Ca să descoperi cancerul la timp, nu la limită.
Este pledoaria pe care Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA o face în campania „Supraviețuitoarele”. Împreună cu Recorder am ales să spunem poveștile femeilor care înving cancerul, în fiecare zi. Și pentru fiecare femeie care descoperă lucrurile importante la limită, vrem să determinăm cel puțin o femeie să le descopere la timp. Să-și dea timp să le descopere în ritmul ei, fără amenințarea unui diagnostic de cancer.
1 din 8 femei din Europa va face, la un moment dat în viață, cancer de sân. 6000 de cazuri noi sunt diagnosticate în fiecare an în România, aici unde prevenția și controlul de rutină sunt mai degrabă ignorate, decât privite ca soluții de viață și comportamente obișnuite.
Cât de mult ar crește acest număr, 6000, dacă ne-am duce la control? este imposibil de știut. Dar știm sigur că mult mai multe femei ar avea șanse mult mai mari de supraviețuire dacă ar fi diagnosticate la timp. Cancerul de sân are cea mai mare incidență și rată de mortalitate în rândul femeilor. I se adaugă cancerul de col uterin. Împreună sunt principalele motive de îngrijorare când vine vorba de sănătatea femeii.
Prins la timp, cancerul nu este însă o condamnare la moarte. De aceea am ales să spunem poveștile femeilor curajoase care au ales să lupte cu cancerul, zi de zi. Pentru că este o alegere. Este o alegere să te duci la control și să nu te dai bătută de un diagnostic. Oricare ar fi motivele pentru care femeile fac alegerile respective, Rețeaua de sănătate Regina Maria le susține. Cu povești puternice de supraviețuire și căutând, în continuare, exemple de luptă și voință de viață. Le găsiți aici. Tot aici căutăm noi povești, noi supraviețuitoare. Credem că există un motiv pentru care îi spunem „puterea exemplului”.
Despre Ponderas Academic Hospital, Parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria
Ponderas Academic Hospital este singurul spital privat din România cu 6 acreditări internaționale ce pune la dispoziție servicii medicale complete, integrate (spital, policlinică, imagistică) și acoperă toate specialitățile medicale și chirurgicale. Ponderas are o capacitate de 250 de paturi, 50 de cabinete medicale, 12 săli de operație, laborator de analize și un centru de training dedicat pentru instruirea medicilor în proceduri laparoscopice, robotice și endoscopice. Echipa medicală este formată din 250 de doctori și 270 asistenți, care au tratat peste 3000.000 de pacienți și au realizat 30.000 de intervenții chirurgicale minim invazive,peste 1.100 intervenții robotice și 8.600 intervenții bariatrice.
Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA
Rețeaua de sănătate REGINA MARIA reunește peste 5.200 de angajați și colaboratori în cele 64 de locații proprii din Bucureşti şi din țară. REGINA MARIA și-a câștigat poziția de lider pe piața medicală românească datorită calității serviciilor oferite și a numărului de unități medicale prin intermediul cărora deservește peste 3 milioane de pacienți. Totodată, REGINA MARIA are un portofoliu de peste 500.000 de abonamente medicale. În cifre, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA înseamnă: 64 de locații proprii, 6 spitale, 4 centre cu spitalizare de zi, 3 maternități, 10 campusuri medicale, 26 centre de imagistică, 34 de laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 290 de policlinici partenere în țară.