Ambasadorul Marii Britanii în SUA a demisionat după „scandalul Trump”

0

Ambasadorul Marii Britanii la Washington, Sir Kim Darroch, a demisionat în plin conflict diplomatic cu SUA.

Emisarul britanic la Washington a decis să demisioneze pentru a dezamorsa conflictul diplomatic fără precedent izbucnit între Marea Britanie și SUA.

Sir Kim Darroch a fost trecut pe o listă neagră de la Casa Albă, iar preşedintele american l-a jignit pe reţelele sociale după ce depeșele sale diplomatice secrete, în care îl cataloga pe Trump drept ”inept”, au fost scurse în presă.

Criticile la adresa lui Trump i-au adus ambasadorului britanic un statut de persona non grata la Washington. El a fost scos de Casa Albă de pe lista cu invitaţi la o cină a diplomaţilor, iar o discuţie a miniştrilor comerţului ai celor două ţări, la care urma să participe şi ambasadorul, a fost anulată.

În plus, Trump a criticat şi felul în care Theresa May a negociat Brexitul, pe care l-a caracterizat drept prostesc. Replica a venit de la ministrul britanic de Externe, care i-a transmis că declaraţiile sunt lipsite de respect şi greşite.

Premierul Theresa May și-a exprimat la rândul ei sprijinul pentru diplomat.

Analiştii politici din Regatul Unit susţin că tensiunile arată cât de problematică şi sensibilă a devenit relaţia dintre Londra şi Washington, mai ales după instalarea lui Trump la Casa Albă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.