Trump declară război imigranților ilegali

0

Preşedintele american Donald Trump a anunţat o operaţiune masivă de arestare a imigranţilor ilegali, care va începe în acest weekend, informează Reuters.

Operaţiunea, care va avea loc în 10 oraşe, va viza familiile care au primit recent ordine de deportare din partea tribunalelor însă nu au părăsit încă ţara, potrivit News.ro.

Trump a anunţat anterior operaţiunea luna trecută pe Twitter pentru ca apoi să o amâne. Este neobişnuit ca guvernul să anunţe operaţiunile de deportare.

„Oamenii vin în ţară ilegal, noi îi scoatem legal. Dacă informaţia iese la iveală, asta este”, a declarat Trump.

Cel mai mic copil separat de părinți de sistemul de imigrație al Administrației Trump a fost un bebeluș român, pe nume Constantin Mutu.

Constantin avea 4 luni când a fost luat de lângă tatăl său și dus într-o familie adoptivă în Michigan. tatăl lui a fost deportat în România. Povestea a fost dezvăluită de New York Times în iunie.

Reporterului i-a luat câteva luni să dea de urma lui Constantin, unul dintre miile de copii separați de părinți ca urmare a politicii „zero toleranță” a Administrației Trump. Bebelușul român a petrecut cinci luni departe de părinți, până ce un judecător a decis să fie trimis înapoi la familia lui, scrie digi24.ro

Părinții lui Constantin, Vasile și Florentina Mutu, au plecat din România în Mexic, în 2018, cu doi dintre cei cinci copii ai lor, cu gândul de a cere azil în SUA. S-au pierdut unii de ceilalți în Mexic. Florentina și copilul de 4 ani care era cu ea s-a întors în România, iar Vasile a fost prins în Texas de către agenții de la frontieră. Bebelușul Constantin a fost luat și trimis la o familie adoptivă în Michigan.

Asistenta socială care se ocupa de situația copiilor imigranților deținuți de autorități ca urmare a politicii administrației Trump de combatere a fenomenului a fost impresionată de povestea micului Constantin, pentru că nu se mai confruntase cu un caz în care copilul separat de familie să fie atât de mic și să provină din cu totul alt mediu, și nu din America Centrală.

Tatăl copilului, Vasile Mutu, a fost deținut într-un centru federal din Pearsall, Texas. Constantin era cel mai mic dintre miile de copii care au fost separați de părinții lor în baza politicii anti-imigraționiste a administrației americane, numărul total al celor afectați de aceasta fiind încă necunoscut.

New York Times notează că guvernul american nu a comunicat părinților motivul pentru care au fost despărțiți de fiul lor, iar reprezentanții Departamentului de Afaceri Interne au refuzat să comenteze cazul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.