Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a demisionat după crimele de la Caracal

Nicolae Moga a demisionat din funcţia de ministru de Interne, la doar şase zile de la numire, ca urmare a modului în care au acţionat subordonaţii lui în cazul crimelor de la Caracal. Este cel mai scurt mandat la Interne de după ’89.

În urma unei discuţii cu doamna Dăncilă, am decis să mă retrag din funcţie. Am luat hotărârea pentru a salva o parte din prestigiul instituţiei în urma activităţii deficitare a unor angajaţi. Retragerea mea trebuie să fie văzută ca nou început pentru minister. În cele şase zile am dispus toate controalele pentru găsirea vinovaţilor, toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii onesti că vor reuşi sa duca la bun sfârşit munca inceputa impreună. Îi multumesc doameni premier pentru încredere şi trebuie ca astfel de evenimente sa nu mai fie posibile in viitor”, a declarat Nicolae Moga, ministru Afacerilor Interne, la MAI.

Demisia lui Nicolae Moga are loc înaintea şedinţei CSAT în care ar urma să fie discutat raportul MAI cu privire la modul în care poliţiştii au acţionat în cazul celor două fete ucise la Caracal.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.