Un deputat liberal cere stoparea împuternicirilor pe funcții în Poliție

0

Deputatul PNL Marius Bodea anunţă că va depune o propunere legislativă privind stoparea împuternicirilor pe funcţii în cadrul Poliţiei şi ocuparea posturilor doar prin concurs.

Potrivit lui Bodea, o treime din inspectoratele judeţene ale Poliţiei au şefi împuterniciţi la comandă care nu au dat concurs, iar astfel nu există garanţia că noii şefi corespund exigenţelor funcţiilor pe care le ocupă.

”Cum într-un sistem militarizat ordinele se respectă, putem înţelege de ce întreg sistemul este cangrenat, de la conducătorii improvizaţi, până la structurile de mai jos. Din acest motiv, împuternicirile la comandă pe funcţii trebuie stopate imediat. Toate posturile trebuie ocupate prin concurs”, afirmă deputatul PNL, Marius Bodea, într-un comunicat de presă.

Marius Bodea a precizat că propunerea sa legislativă vizează ca ”în locul împuternicirilor acordate pe mandate succesive de câte şase luni să existe doar situaţii excepţionale de împuternicire la comandă pe o perioadă de maximum 30 de zile, o singură dată, timp în care instituţiile din domeniul siguranţei şi ordinii publice trebuie să organizeze concursurile”.

”Cazul înfiorător de la Caracal, urmat recent de cel de la Galaţi, au scos la lumină deprofesionalizarea sistemului de siguranţă şi ordine publică. În ultimii trei ani, în urma pensionării anticipate a oamenilor din sistemul de siguranţă şi ordine publică care ocupau funcţii de conducere, PSD a instalat în locul acestora, în cele mai multe cazuri, persoane servile politic, fără experienţă, care au şubrezit rolul şi profesionalismul acestei instituţii”, precizează deputatul Marius Bodea.

El adaugă că s-a ajuns la ”marea încropeală” a sistemului de siguranţă şi ordine publică, în condiţiile în care poziţiile cheie au fost ocupate de persoane apropiate de PSD. ”Această interpedendenţă între politic şi cei numiţi la comandă este alimentată de abuzul folosirii împuternicirilor pe posturi, ocolindu-se varianta firească de selecţie, prin concurs, care garantează pregătirea profesională pentru postul vizat şi îndeplinirea condiţiilor de vechime, experienţă, specializare şi probitate morală pentru postul ce urma a fi ocupat”, adaugă deputatul liberal.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.