Mircea Lucescu nu vrea sa vina manager general la FCSB

0

Gigi Becali şi-a prezentat planul pe termen mediu, după ce echipa sa, FCSB, s-a calificat în play-off-ul Europa League, după 1-0 în deplasare, cu Mlada Boleslav. Patronul vicecampioanei vrea să îşi construiască proiectul în jurul marelui Mircea Lucescu, pe care îl vrea manager general.

Becali visează la Mircea Lucescu. Mutarea părea imposibilă, însă finanţatorul roş-albaştrilor are încredere că deţine suficiente atu-uri pentru a-l convinge pe cel mai mare tehnician din istoria României. „Il Luce” nu ar urma să se aşeze pe banca tehnică, ci va îndeplini rolul de manager general.

Pentru a-l conduce pe Lucescu, Becali a făcut deja un transfer important, după cum singur a dezvăluit şi pregăteşte aducerea unui alt tehnician în locul lui Andronache.

„Mircea Lucescu a plecat la Kiev, are acolo nişte propuneri. Am înţeles că se întoarce mâine şi vom discuta. Eu am nişte planuri cu el, nici nu i-am spus lui. Îl vreau supervizor, manager general. I-am zis: „Eşti nume prea mare, nu îndrăznesc să îţi propun nimic”. Dar dacă ne calificăm în grupe, alta e situaţia”, a spus Becali la ProX.

Patronul FCSB speră să îl aducă pe „Il Luce” la FCSB, însă gloria lui Dinamo nu ia în calcul foarte serios acest lucru, cel puţin pentru moment. Totuşi, cel mai titrat antrenor român a acceptat să îl ajute pe latifundiar.

Concret, Lucescu va fi alături de jucători şi va încerca să îi capaciteze mental în preliminariile Europa League. În turul cu Mlada, i-a îmbărbătat la confruntarea de la Giurgiu şi, din câte se pare, la fel se va întâmpla şi la viitoarea confruntare cu Vitoria Guimaraes. De altfel, acesta e şi motivul pentru care „Il Luce” a luat notiţe: vrea să fie alături de FCSB şi să o ajute să forţeze calificarea în grupele EL.

Ce i-a promis Becali lui Lucescu
În vârstă de 74 de ani, „Il Luce” este liber de contract, după despărțirea de naționala Turciei. Deși varianta venirii la FCSB pare una fantezistă la prima vedere, sursele Digi Sport susțin că Becali va face tot posibilul pentru a-l convinge pe Mircea Lucescu să accepte oferta.

Lucescu ar urma să fie implicat în toate deciziile luate la gruparea roș-albastră: ar pregăti echipa, s-ar ocupa de transferuri, dar și de strategia de viitor. Adică exact ceea ce-și dorește antrenorul român la clubul cu care va semna.

Gigi Becali ar urma să stea deoparte și să-i lase puteri depline lui Mircea Lucescu. Acesta este singurul om în care patronul vicecampioanei are încredere totală să-i lase clubul pe mână. Totuşi, o colaborare în adevăratul sens al cuvântului nu are şanse mari de reuşită. Probabil, Lucescu se va mărgini să fie doar un sfătuitor pentru FCSB, în preliminariile Europa League.

Ultima ipoteză legată de venirea lui „Il Luce” fusese lansată de Gheorghe Chivorchian, fostul oficial de la FRF. Acesta a prezentat o posibilitate neaşteptată: Lucescu ar urma să fie investitor, alături de Becali.

„Probabil, Mircea Lucescu are în plan să fie investitor, alături de Gigi Becali! Să fie un partener pentru Gigi Becali! Se vorbește în lumea fotbalului. Asta ar putea fi singura explicație pentru prezența lui Mircea Lucescu în vestiarul FCSB!”, a spus Chivorchian, la Pro X.

Aceast variantă a fost imediat demontată de marele antrenor. „Nu există o asemenea problemă! E o invenție”, a fost reacția lui Mircea Lucescu, pentru Gazetă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.