Scandal uriaș pe tema reorganizării ANAF

0

UDMR a depus la Camera Deputaților o nouă propunere legislativă privind reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

UDMR face o nouă încercare de a desființa cele opt direcţii regionale ale ANAF şi reorganizarea în direcţii judeţene. Potrivit fostului șef ANAF, Gelu Diaconu, intenția UDMR este aceea de a lăsa pârghiile agențiilor locale în ”mâinile baronilor”.

”O nouă încercare a UDMR de a plasa pârghiile ANAF în mâinile baronilor locali: UDMR încearcă să anuleze regionalizarea ANAF și să reînființeze administrațiile fiscale județene.

Încă un pas spre disoluția capacității administrative ANAF. Impotența guvernului PSD-ALDE de a finaliza proiectul de reformă finanțat de Banca Mondială, diminuarea resurselor alocate ANAF, demobilizarea activității ANTIFRAUDEI au oferit tot atâtea pretexte pentru UDMR de a iniția acest proiect de lege pe care l-au tot scos din sertar ori de câte ori au constatat ca majoritatea parlamentară se clatină.

Le reamintesc inițiatorilor că, în 2014 si 2015, gap-ul din colectarea TVA a scăzut constant față de nivelul de circa 45% cât era la momentul reorganizării din 2013.
Politizarea excesivă a managementului și permanenta slăbire a instrumentelor ANAF vor duce la un veritabil dezastru”, a scris Gelu Diaconu pe Facebook.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.