Dana Gârbovan ii ia locul Anei Birchall la Ministerul Justitiei

Share:

Comitetul Executiv Național al PSD, convocat vineri la Palatul Parlamentului, a decis să fie schimbaţi mai mulţi miniştri din Cabinetul Dăncilă. Un independent urmează să-i ia locul Anei Birchall la conducerea Ministerului Justiţiei în plin scandal privind cazul de la Caracal. Este vorba despre judecătorul Dana Gârbovan, a anunţat premierul Viorica Dăncilă după CEx al PSD. De asemenea, social-democraţii au stabilit şi propunerile pentru portofoliile de la Educaţie şi MAI, dar şi pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice. Şedinţa are loc cu o zi înaintea Congresului PSD care va marca lansarea candidaturii la prezidenţiale a premierului Viorica Dăncilă.

Liderii PSD au stabilit, vineri, în CEX, SCHIMBĂRI importante în Guvernul Dăncilă. Cea mai mare surpriză vine la Ministerul Justiţiei. Ana Birchall urmează să fie înlocuită cu un independent. Este vorba despre judecătorul Dana Gârbovan.

Ana Birchall urmează să fie propusă vicepremier pe parteneriate strategice, în timp ce deputatul PSD Iulian Iancu urmează să preia postul de vicepremier pe probleme economice.

Senatorul Mihai Fifor va fi propus ministru plin la Interne. La Ministerul Educaţiei urmează să fie propus senatorul Șerban Valeca.

În acest moment, portofoliile de la Afaceri Interne şi Educaţie sunt asigurate interimar de Mihai Fifor, respectiv Daniel Breaz. Mihai Fifor deţine şi portofoliul de vicepremier pentru parteneriate strategice, iar funcţia de vicepremier pe probleme economice este deţinută interimar de Eugen Teodorovici.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.