Liderul Hezbollahului libanez, noi amenințări la adresa Isaelului

0

Liderul Hezbollahului libanez, Hassan Nasrallah, a afirmat luni că mişcarea sa „nu mai are o linie roşie” în confruntarea sa cu Israelul, ameninţând să lovească statul evreu „în profunzime” în teritoriul său, notează AFP, citată de Agerpres.

El s-a exprimat în cursul unui discurs televizat la o zi după un atac cu rachete antitanc efectuat de luptătorii săi în nordul Israelului. Statul evreu a replicat atunci imediat cu lovituri în sudul Libanului.

„Ieri (duminică), rezistenţa a trecut peste” ceea ce Israelul consideră „de mai multe decenii ca fiind cea mai mare linie roşie a sa”, a subliniat liderul Hezbollahului, referindu-se la faptul că riposta mişcării sale a avut loc în plin teritoriu israelian, sustine stiripesurse.ro.

În cursul precedentelor riposte la atacuri israeliene, Hezbollah a replicat în regiunea fermelor Shebaa, un teritoriu pe care Libanul consideră că îi aparţine, dar care potrivit ONU face parte din Înălţimile Golan siriene ocupate de Israel. „Pentru a apăra Libanul, suveranitatea, demnitatea, securitatea sa şi poporul său, nu mai există o linie roşie”, a insistat liderul mişcării şiite.”Mesajul este clar: dacă atacaţi, toate frontierele voastre, soldaţii voştri, coloniile voastre, frontiera, în profunzimea teritoriului sau în centrul acestuia, vor putea fi ameninţate şi ţintite”, a adăugat Hassan Nasrallah.

Schimburile de focuri de armă care au avut loc duminică au încheiat o săptămână de tensiuni sporite între cei doi beligeranţi.

În seara zilei de 24 august, o lovitură a Israelului în Siria a ucis doi membri ai Hezbollah, cu câteva ore înainte de un atac cu drone imputat statului evreu asupra periferiei de sud a Beirutului, fief al Hezbollah.

Hassan Nasrallah a ameninţat atunci Israelul cu represalii. Luni, el a afirmat că „o etapă” a ripostei s-a „încheiat”.
El l-a acuzat pe premierul israelian, Benjamin Netanyahu, că o dorit „să aducă atingere regulilor de angajament” militar respectate de cei doi beligeranţi, odată cu trimiterea unor drone înarmate asupra periferiei de sud a Beirutului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.