„Fondul Proprietatea Investor Days” promovează piața de capital a României

0

Franklin Templeton Investment Management Limited Sucursala București, în calitate de Administrator de Investiții al Fondului Proprietatea, este încântat să anunțe organizarea ediției anuale a evenimentului Investor Days pe 5 și 6 septembrie 2019 la București, în parteneriat cu Wood & Company.

Intitulată „Fondul Proprietatea Investor Days”, ediția din acest an reflectă interesul constant al marilor investitori internaționali pentru Fond și oportunitățile de investiții ale României. La eveniment participă 55 de investitori din 34 de companii de investiții locale și internaționale, care gestionează colectiv active de peste 400 de miliarde USD. Investitorii internaționali provin din diferite țări, între care se numără Canada, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Coreea de Sud, Regatul Unit și SUA.

Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Sucursala București și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea a declarat: „Suntem încântați să vedem că interesul investitorilor pentru piața de capital locală a rămas puternic, în pofida ultimilor doi ani caracterizați de instabilitate legislativă și fiscală în România. Este timpul ca Guvernul să arate o preocupare autentică pentru dezvoltarea pieței de capital a țării, un obiectiv care poate fi atins prin noi listări la bursă și crearea unui mediu investițional în general favorabil, care ar spori și mai mult atractivitatea României pe piețele financiare internaționale. Listările companiilor de stat, precum Hidroelectrica și Aeroporturi București, ar trebui să contribuie semnificativ la asigurarea promovării României la statutul de piață emergentă, iar standardele stricte de raportare financiară și responsabilitate managerială, necesare listărilor, ar asigura că aceste companii de stat sunt administrate în mod înțelept, în beneficiul tuturor românilor care sunt proprietarii finali.

Agenda evenimentului include discuții în panel și discursuri ale unor actori cheie de pe piața de capital din România și întâlniri individuale cu top managementul unora dintre cele mai mari companii din România. Printre acestea se numără companii din portofoliu Fondului Proprietatea precum Hidroelectrica, OMV Petrom, Nuclearelectrica, Aeroporturi București, Portul Constanța și Alro Slatina, dar și alte companii românești precum Banca Transilvania, Bursa de Valori București, Conpet, Electrica, Medfife, Purcari Wineries, Romgaz și Sphera Franchise Group.

În ultimii șapte ani, Fondul Proprietatea a fost unul dintre cei mai activi și dedicați promotori ai pieței de capital din România, participând la peste 110 conferințe privind piețele emergente și de frontieră și la 105 roadshows pentru investitori din întreaga lume.

 Despre Fondul Proprietatea

 Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea („Fondul”) a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este maximizarea randamentelor către acționari și creșterea valorii activului net pe acțiune prin investiții realizate, în principal, în acțiuni și valori mobiliare românești. Fondul se tranzacționează pe Bursa de Valori București din 25 ianuarie 2011 și a fost listat pe segmentul Specialist Fund Market London Stock Exchange prin intermediul certificatelor de depozit (“GDR-uri”) la data de 29 aprilie 2015.

Fondul Proprietatea are sediul în Strada Buzeşti nr. 78-80, etajul 7, sector 1, București, cod poștal 011017, Romania. Pentru mai multe informații cu privire la Fondul Proprietatea, vă rugăm să vizitaţi http://www.fondulproprietatea.ro/.

Despre Franklin Templeton Investments

Franklin Resources, Inc. [NYSE:BEN] este o organizaţie globală de management al investiţiilor care operează sub denumirea Franklin Templeton Investments. Franklin Templeton Investments furnizează soluţii globale şi locale de management al investițiilor pentru clienți de retail, instituționali și fonduri suverane în peste 180 de țări. Prin intermediul echipelor specializate, compania are experiență în toate clasele de active – inclusiv în acțiuni, obligațiuni, soluții alternative și personalizate. Cei peste 600 de specialiști în investiții ai companiei sunt susținuți de o echipă integrată, globală de profesioniști în administrarea riscului și de o rețea globală de birouri de tranzacționare. Având birouri în 35 de țări, compania situată în California are peste 65 de ani de experiență în investiții şi administrează active în valoare de peste 715.2 miliarde dolari, conform datelor disponibile la 30 iunie 2019. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi http://www.franklintempleton.co.uk.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.