Maria Grapini transmite informații importante de la Bruxelles

Share:

Discuțiile recente din Parlamentul European, pe tematici ce țin de Directiva echipamentelor radio, în contextul armonizării legislațiilor statelor membre, au fost transmise românilor, joi, 5 septembrie, de către europarlamentarul Maria Grapini, pentru o informare corectă și în timp.

Maria Grapini este vicepreședinte al Comisiei IMCO din PE, Comisie care a luat în discuție acest subiect.

Directiva în cauză stabilește cerințele pentru echipamentele radio (televizoare, telefoane mobile, wi-fi, bluetooth) privind siguranța, protecția sănătății și compatibilitatea electromagnetică, numitorul comun al acestora fiind protecția datelor cu caracter personal, confidențialitatea, protecția împotriva fraudelor.

Comisia are în vedere adoptarea de acte delegate în următoarele luni, cu specificarea concretă a categoriilor de echipamente radio care trebuie să respecte fiecare cerință respectivă.

Alte aspecte importante, așa cum transmite europarlamentarul român, se referă la fluxul gratuit de date non-personale, respectiv la Regulamentul privind fluxul gratuit de date cu caracter personal, care a început să se aplice la 28 mai 2019.

“Regulamentul interzice orice cerințe pentru ca datele să fie localizate pe un anumit teritoriu al Uniunii, cu excepția motivelor de securitate publică, prevede că autorităților competente nu li se poate refuza accesul la date pe motiv că datele respective sunt stocate sau prelucrate într-un alt stat membru și încurajează furnizorii de servicii de date să dezvolte coduri de conduită la nivelul Uniunii Europene cu privire la cele mai bune practici atunci când vine vorba de utilizatori profesioniști”, a transmis Maria Grapini.

Nu în ultimul rând, Comisia pentru petiții (PETI) din PE a decis să înființeze o rețea de petiții, în vederea sensibilizării și consolidării cooperării dintre comisiile Parlamentului în problemele ridicate de petiționari. Toate comisiile au fost invitate să participe la activitățile rețelei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.