Primăria Sectorului 2, decizii (ferme) de fluidizare a traficului din zona Pieței Obor

0

Primarul sectorului 2, Toader Mugur Mihai şi  viceprimarul Dan Cristian Popescu au inaugurat vineri, 6 septembrie 2019, o nouă arteră de circulație care va descongestiona traficul din zona Pieței Obor, una din cele mai aglomerate din Bucureşti.

Noua stradă este paralelă cu Șoseaua Colentina şi reprezintă o alternativă pentru șoferii care circulă în zona celei mai mari piețe agroalimentare din Bucureşti şi doresc să evite aglomerația din cartierul Colentina.

Pentru realizarea investiției de circa două milioane de lei s-au amenajat sistemul rutier și trotuarele aferente acestuia, s-au montat marcaje pietonale, indicatoare rutiere verticale și orizontale.

Ulterior, pentru fluidizarea traficului rutier, intersecția noii artere de circulație cu strada Ziduri Moşi va fi semaforizată.

Mall-ul aflat în proximitate şi-a anunțat intenția de-a realiza o conexiune cu noua arteră de circulație, fapt ce va permite îmbunătățirea substanțială a traficului autovehiculelor către zonele sale de parcare.

La eveniment a fost prezent și directorul ADP Sector 2, Alin Drugău.

 „Prin străpungerea prelungirii străzii Electronicii către strada Ziduri Moși, pe o suprafață de circa 200 de metri, scădem presiunea de pe șoseaua Colentina și scurtăm distanța de mers pentru toți cei care vor să ajungă în cartierul Baicului. Este o lucrare importantă pentru sectorul 2, este o stradă nouă, a fost, ce-i drept, foarte complicat să luăm avizul de la CFR, a durat peste doi ani de zile. Lucrarea nu a durat foarte mult, circa șase luni, timp în care s-a realizat fundația, strada, spații verzi. Este, practic, singura stradă nouă, realizată în ultimii ani, în centrul Bucureștiului”, a declarat viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.