Donald Trump a suspendat negocierile cu talibanii

0

Decizie fără precedent a președintelui SUA. Donald Trump a suspendat negocierile cu talibanii, după moartea a doi militari, un american și un român, în urma atentatului de joi din centrul capitalei afgane Kabul.

Donald Trump a anunțat pe o rețea de socializare că ar fi trebuit să se întâlnească astăzi, în secret, la Camp David, separat, cu lideri talibani și președintele Afganistanului, dar a anulat întrevederea.

Președintele american a criticat dur atacurile talibanilor care prin acțiunile lor dovedesc că vor o poziție de forță în cadrul negocierilor, lucru de neacceptat.

Șeful statului american și-a terminat postarea cu întrebarea: ,,Câte decenii mai vor ei să lupte?” Incidentul vine cu doar câteva zile înainte de comemorarea a 18 ani de la atacurile teroriste de pe 11 septembrie 2001.

Decizia lui Trump de a sista negocierile vine în contradicție chiar cu intenția sa declarată de a începe cât mai curând retragerea celor aproape 14.000 de militari americani din Afganistan. O astfel de retragere fără un acord cu talibanii ar fi o decizie periculoasă pentru echilibrul din zonă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.