Scandal uriaș în ALDE. Secretarul general, Daniel Chițoiu, tot mai contestat!

0

Scandalul din ALDE se amplifică. Ținta atacurilor este Daniel Chiţoiu, secretarul general, acuzat că a orchestrat ieșirea de la guvernare.

Scandalul din ALDE se amplifică și se extinde la nivelul organizațiilor din țară. Ținta atacurilor este Daniel Chiţoiu, secretarul general, considerat artizanul ieșirii de la guvernare și al alianței cu partidul lui Victor Ponta.

Două organizații ALDE din Oltenia cer demisia imediată a lui Chiţoiu. „Faptul că tot mai mulţi lideri judeţeni ALDE din Oltenia, şi nu numai, exprimă public acelaşi punct de vedere este un semn bun că partidul nostru are resurse interne pentru apărarea identităţii sale şi repunerea sa pe un drum politic care să reclădească încrederea sutelor de mii de oameni care ne-au acordat votul lor”, a scris pe Facebook liderul ALDE Dolj, Ion Cupă.

Printre motivele invocate de acesta se numără denunţarea protocolului cu PSD, ieşirea bruscă de la guvernare, renunţarea la candidatura dorită de membrii partidului la prezidenţiale şi intrarea abruptă într-o alianţă cu partidul lui Victor Ponta.

„Cine mai suntem noi, ALDE? „Alianța pentru 1 OM”, asa cum am înțeles ca se numește alianța electorală cu partidul lui Ponta, o Alianță pentru câțiva oameni de la vârful celor două partide?!”, se întreabă Cupă.

O solicitare similară a fost făcută şi de liderul formaţiunii din Olt, deputatul Mihai Niţă.

„La vârsta mea, funcțiile nu mai sunt o atracție.” Asta spune fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu, după ce a acceptat oferta premierului Viorica Dăncilă ca PSD-ul să-l susțină pentru funcția de președinte al Senatului.

Într-o intervenție la un post de televiziune, el a mai declarat că vrea salvarea colaborării cu PSD, pentru binele ALDE, și că nimeni nu știe cum a ajuns formațiunea din care face parte să îl susțină pe Mircea Diaconu în cursa pentru Cotroceni. Fostul ministru de Externe a subliniat, de mai multe ori, că ieșirea de la guvernare este o himeră. ,,ALDE nu poate fugi de guvernare și trebuie să își asume că a fost, împreună cu PSD, timp de doi ani jumătate la guvernare”, a adăugat el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.