Ponta îi numără zilele lui Dăncilă la șefia Guvernului și a PSD

Victor Ponta îi numără zilele Vioricăi Dăncilă la cârma Guvernului și a PSD, fiind convins că actuala șefă a Executivului este doar o victimă a „prietenilor” și „colegilor” din jurul ei. „Cu cat îi vedeți mai aporape, cu atât sunt mai periculoși! Credeți-mă! Așa mi s-a întâmplat și mie, ăla care mi-a fost mai aproape, ăla mi-a băgat cuțitul în spate!”, a concluzionat Ponta. 

„În primul rând, văd că nu există nicio strategie, pentru că dacă o schimbi în fiecare zi, nu prea ai strategie. Doi, eu nu cred că va funcționa, ei nu au strategii, astea sunt smecherii care nu țin. Mai e și chesti aia, iei trei membrii de pe stradă, de la ALDE, săi pui miniștri!

Cred că domnul Iohannis nu îi va numi nici pe aceștia. Trebuie să le aducem aminte că de mâine nu nu mai avem ministru de Interne, sâmbata sau dumincă nu mai avem ministrul Educației. Șmecheriile astea pe care le prezintă ei drept strategii vor duce la un blocaj grav și la incapacitatea de a funcționa a unor instituții vitale: Ministerul de Interne, Educația, ministerul Energiei.  Cred că trebuie să vină la Parlament. Dacă are voturi, rămâne în funcție, nu are voturi, pleacă din funcție și trebuie să găsim o soluție pentru guvernarea țării până la alegeri, și asta se va și întâmpla.

Eu cred că, oricum, Dăncilă nu intră în turul doi, nici dacă rămâne premier nici dacă pleacă. Dacă rămâne, o schimbă cei de la PSD. Aste pentru că toți cei pe care îi vedeți în jurul doamnei premier, noaptea își ascut cuțitele pentru ziua de 11 noiembrie.

Cât timp ești în opoziție, poți face ce vrei. Dar dacă ești la guvernare, iar în acest moment România nu este guvernată. Suntem exact ca în anul 2009. La anul vine criza și o să plătim cu toți prin taxe mai mari, cu salarii și pensii mai mici, cu lipsă de investiții.

Eu am fost de două ori în Parlament cu guvernul condus de mine, pentru restructurare. Odată când a plecat PNL de la guvernare și a doua oară când a plecat UDMR. În ambele hotărâri de schimbare a fost nevoie de majoritatea deputaților și senatorilor.

M-au contactat foarte mulți din PSD. Ce facem după ce nu mai e Dăncilă, dacă îi sprijinim și am zis da. După ce pica guvernul, vom putea veni cu 250 de parlamentari PSD, ALDE, Pro România și să propunem un nou premier”, a declarat liderul Pro România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.