Ajutorul militar destinat Ucrainei, reluat de Administraţia Trump

0

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a reluat ajutorul militar destinat Ucrainei, efectuând o plată de 250 de milioane de dolari, au anunţat joi senatorii americani. Parlamentarii din Partidul Republican şi Partidul Democrat care şi-au exprimat nemulţumirea că banii aprobaţi de Congres au fost blocaţi de Casa Albă, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Membri democraţi şi republicani ai Comisiei pentru Alocări din Senat au anunţat că administraţia de la Casa Albă a furnizat banii miercuri noaptea. Comisia urma să dezbată un amendament la legea cheltuielilor pentru apărare care l-ar fi împiedicat pe Trump să mai procedeze în acest mod în viitor.

Aceasta este numai una dintre disputele dintre Trump şi membri ai Congresului, unii dintre ei membri ai Partidului Republican, legate de decizia administraţiei de a evita acordul Congresului pentru finanţarea propriilor iniţiative.

Mai mulţi republicani şi democraţi au declarat că se aşteaptă ca legislativul să aprobe o lege care să reia ajutorul pentru Ucraina, dacă administraţia Trump nu ar fi deblocat banii.

Fondurile au rolul să fie folosite de Ucraina în lupta cu separatiştii pro-ruşi susţinuţi de Moscova. Rusia a anexat regiunea Crimeea din Ucraina în 2014.

Casa Albă a încercat în mod repetat să reducă ajutoarele străine, de la venirea la Casa Albă a lui Trump, în ianuarie 2017, dar Congresul a respins aceste planuri.

Biroul pentru Management şi Buget al Casei Albe nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.