Maria Grapini, un nou demers în cauza internațională Camelia Smicală!

0

Preluarea noului mandat în Parlamentul European presupune pentru europarlamentarul Maria Grapini, așa cum a declarat în repetate rânduri, și continuarea pașilor oficiali, cât se poate de insistenți, în cazul medicului român, Camelia Smicală, caz devenit de anvergură internațională.

Recent, Maria Grapini i-a scris colegei sale finlandeze din PE, Miapetra Kumpula-Natri, solicitându-i implicare și sprijin.

“Vă  scriu  cu  referire  la  cazul  doamnei   doctor   Camelia   Smicală  despre  care am vorbit de mai multe ori în Plenul Parlamentului European.

După cum știm în Finlanda există legi în care dau dreptul copiilor să se prezinte în instanță. Cazul doctoritei Camelia Smicală este deja bine cunoscut  în lume, si nu numai în Europa. De trei ani, mama Camelia Smicală încearcă să își  reîntregească familia și să aibă din nou copiii alături de ea, care au fost instituționalizați în mod abuziv,  deși  tot  legea  finlandeză spune că pot fi luați minorii din familie , doar daca exista un pericol  de violență asupra  acestora, situatie care nu a existat niciodata in aceasta familie.”, a scris Maria Grapini.

Europarlamentarul român continuă, prezentându-i celui finlandez întreaga situație care a îngrozit o lume întreagă.

“Minorii au dreptul, de la  12 ani,  să se prezinte  în instanță, însa  copiii  doamnei  doctor Smicală, Mihai  și Maria nu au fost si nici nu  sunt lăsati să  vină  în instanță.

Mama, având cetățenie română,  dorește să se repatrieze în țara sa de origine , România, alături de copiii săi. Fiul doamnei  Smicală,  Mihai,  a fost trimis de catre autoritatile finlandeze, cu forta,  impotriva vointei  sale în Estonia, sub pretextul  unei excursii  peste  hotare. Mai mult decat atât, copilul  a fost  amenintat că dacă nu merge în această așa-zisa  excursie  va fi  băgat în celula de criză. Acest  copil a cerut   de nenumărate ori să meargă  la bunici în România, însă  a fost refuzat și, mai mult, a fost trimis  într-o altă țară și-anume în Estonia”, mai scrie europarlamentarul român, Maria Grapini.

În final, Maria Grapini îi solicită colegei sale din Parlamentul European să intervină în acest caz,  în vederea  evitării  încălcării   drepturilor copiilor medicului  Camelia  Smicală, cerându-i soluții concrete.

Maria Grapini i-a transmis eurodeputatului finlandez și  un document din partea avocatului Cameliei Smicală privind această speță.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.