Senatorii au decis impozitarea pensiilor speciale

Share:

Legea privind impozitarea pensiilor speciale a fost adoptată de Senat. Au fost 76 de voturi „pentru” și 16 abțineri pentru proiectul de lege iniţiat de ministrul Finanţelor, senatorul Eugen Teodorovici. Actul normativ va fi transmis Camerei Deputaților, for decizional în acest caz. 

Comisia de buget finanţe a Senatului a acordat, marţi, raport favorabil pentru propunerea legislativă iniţiată de ministrul Finanţelor, senatorul Eugen Teodorovici, care vizează impozitarea pensiilor speciale.

Propunerea legislativă prevede taxarea pensiilor speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei cu 50%.

Dacă va intra în vigoare, legea va afecta pensiile de serviciu de la Curtea Constituționale, Curtea de Conturi, pensiile  judecătorilor și procurorilor, personalului auxiliar din instanțe și de la INEC, cele ale funcționarilor publici parlamentari, ale personalului aeronautic, personalului corpului diplomatic și consular, pensiile militare, pensiile foştilor preşedinţi ai României, dar şi pensiile speciale ale senatorilor și deputaților.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.