Dan Barna s-a înscris, oficial, în cursa pentru Cotroceni

0

E criză politică majoră, dar actorii principali sunt preocupați de campania electorală. La o zi după Viorica Dăncilă, a venit rândul președintelui Iohannis să își depună oficial candidatura la Biroul Electoral Central. Înaintea lui Iohannis, a trecut pe la sediul BEC și Dan Barna, candidatul USR-Plus.

Întrebat cu ce se diferențiează de actualul președinte, Dan Barna a afirmat că ”România are nevoie de un președinte full time”.

”România are nevoie să înceapă să se dezvolte, de a merge mai departe”, a completat acesta. Conform lui, românii vor să trăiască în țara lor și nu mai putem să ridicăm din umeri.

”Avem un Guvern care nu ne dă încredrere”, a spus Dan Barna, adăugând că Executivul Dăncilă nu mai este unul legitim.

Candidaţii la alegerile prezidenţiale îşi pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00. Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.