Netanyahu cere sprijinul rivalului său pentru a forma noul guvern

0

Premierul israelian Benjamin Netanyahu admite că rezultatele alegerilor îl vor împiedica să formeze o guvernare şi şi s-a văzut nevoit să apeleaze la rivalul său Gantz să se unească amândoi.

Netanyahu admite că rezultatele alegerilor nu-i vor permite să formeze o guvernare şi s-a văzut astfel nevoit să apeleaze la  la rivalul său în alegeri, Beny Gantz, să se unească.

Benjamin Netanyahu s-a adresat principalului său rival, Benny Gantz, din partidul centrist albastru și alb, sugerând că acetea formează o coaliție largă și, implicit, să admită înfrângerea în alegerile generale controversate din Israel, potrivit Reuters.

Netanyahu, care speră să rămână la putere pentru cel de-al cincilea mandat, a făcut apelul joi, adresându-se  presei: „Am solicitat înființarea unui guvern de dreapta, dar, din păcate, rezultatele alegerilor arată că acest lucru este imposibil .“

Benny, trebuie să înființăm un guvern de unitate, cât mai devreme. Națiunea se așteaptă ca noi, amândoi, să demonstrăm responsabilitatea și că urmărim cooperarea ”, a afirmat premierul.

Netanyahu, care speră să rămână la putere pentru cel de-al cincilea mandat, a declarat presei că  „a solicitat solicitat înființarea unui guvern de dreapta, dar, din păcate, rezultatele alegerilor arată că acest lucru este imposibil „, informează Reuters.

„Benny, trebuie să înființăm un guvern de unitate, cât mai devreme. Națiunea se așteaptă ca noi, amândoi, să demonstrăm responsabilitate și că urmărim cooperarea „, a mai spus premierul în vârstă de 69 de ani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.