Voluntari din MAP, ROMSILVA și ANAP vor participa, sâmbătă, la ,,ZIUA DE CURAȚENIE NAȚIONALĂ”

Ministerul Apelor și Pădurilor în parteneriat cu Asociația LET’S DO IT, ROMANIA!, Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR) și Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA vor derula sâmbătă, 21 septembrie, campania ,,ZIUA DE CURAȚENIE NAȚIONALĂ”.

Mișcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani și numără astăzi 150 de țări care au organizat o Zi de Curățenie Națională.

De fiecare dată Ministerul Apelor și Pădurilor, precum și instituțiile aflate în coordonarea și sub autoritatea sa au răspuns pozitiv chemării organizației, implicându-se activ.

Județele în care se va derula campania sunt Ilfov, Bihor, Botoșani, Vâlcea, Mehedinți, Constanța, Timiș, Satu Mare, Hunedoara, Ialomița, Tulcea, Mureș, Olt, Argeș, Neamț, Dolj, Vrancea, Suceava, Brașov, Cluj, Giurgiu, Maramureș, Harghita, Bacău, Bistrița Năsăud, Teleorman. Acestora li se alătură Gorj și sibiu care vor organiza acțiunea pe data de 28 septembrie.

Dacă vrei să te alături Zilei de Curățenie Națională, încă te mai poți înscrie pe  https://membership.letsdoitromania.ro/ .

Pentru echipele județene, lista de contacte este disponibilă pe https://letsdoitromania.ro/contacte/ .

Voluntarii sunt rugați ca pe 21 septembrie să vină la unul din punctele de înregistrare comunicate pe site-ul Let`s Do It, Romania! (https://membership.letsdoitromania.ro/registration-points/2019) începând cu ora 9 dimineața. Ziua de Curățenie Națională se încheie la ora 14.00.

Tot în cadrul acestei campanii, Regia Nationala a Padurilor – ROMSILVA desfășoară, la nivel național, acțiunea “MIȘCARE PENTRU UN MEDIU CURAT” la care vor participa ca voluntari tineri și sportivi, elevi și profesori, conducători ai unităților administrative teritoriale, primari, funcționari publici și reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției, Ministerului Apărării Naționale, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și angajați ai unor companii private.

Așteptăm toți iubitorii de natură să ni se alăture în această acțiune atât de importantă pentru natură și pentru noi toți!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.