Pleșoianu se retrage din cursa prezidențială

Astăzi este ultima zi în care mai pot fi depuse candidaturi la Biroul Electoral Central. Pe ultima sută de metri erau așteptați, în total, 15 pretendenți la fotoliul de la Cotroceni, a informat Realitatea TV. Printre aceștia, se numără Alexandru Cumpănașu, Cătălin Ivan și Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea. 

Primul care a venit astăzi la BEC a fost Cătălin Ivan. Acesta a ajuns în fața Biroului Electoral Central la ora 12:00. Întrebat pe cine ar alege dintre Iohannis și Dăncilă la alegerile prezidențiale, Ivan a răspuns: „Doamne fereste! Pe niciunul! Daca votam ce-am mai avut… Uitati-va ce am avut… Dezinteres, aplecare profunda pentru interesele altora…”

Cu doar câteva ore înaintea deschiderii BEC, candidații au început să se retragă. Mai întâi Liviu Pleșoianu, apoi Andrei Valentin Stoican.

Pleșoianu, care dorea să candideze independent, a anunțat că nu a reușit să strângă numărul necesar de semnături și a susținut că i-au venit liste de semnături trase la xerox din partea unor oameni care ar fi vrut să-l compromită.

Stoican a susținut că a strâns peste 170.000 de semnături, dar că a refuzat să accepte oferte de pe piața neagră a semnăturilor pentru a ajunge la necesarul de 200.000.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.