Reușita moțiunii de cenzură, în votul parlamentarilor ALDE

Share:

Liberalii s-au reunit în ședință, pentru a pune la punct ultimele detalii legate de moțiunea de cenzură. Potrivit unor surse, liberalii se bazează pe 232-238 de semnături, în funcție de sprijinul pe care ALDE îl acordă. 

În partidul lui Călin Popescu Tăriceanu sunt mai multe tabere și nu toate ar susține demersul împotriva Cabinetului Dăncilă. În plus, liberalii nu sunt siguri nici de voturile parlamentarilor Pro România.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PNL trebuie să vină cu un document, cu o prezentare, în care să arate ce planuri are după ce cade Guvernul Dăncilă. El a precizat că ALDE nu va da „un cec în alb” la moţiune.

Jumătate din grupul minorităţilor naţionale, altele decât UDMR, ar susţine moţinea. În schimb, Varujan Pambuccian a anunţat că a semnat pactul propus de Viorica Dăncilă pentru bunăstarea românilor.

Moţiunea de cenzură este susţinută deja de USR şi PMP.

Pentru ca moţiune de cenzură să fie adoptată sunt necesare minim 233 de voturi ale deputaţilor şi senatorilor.

Citește și
1 Comentariu
  1. Mihaila Bogdan spune

    Daca au 233 de semnaturi impreuna cu ALDE atunci motiuni de cenzura va trece.Din surse prezidentiale premier desemnat va fi nimeni George Maior fost director al SRI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.