Cum vrea administrația PSD de la Sectorul 1 să spargă bani publici pe direcții inutile

0

Ca răspuns la anunțul biroului de presă al Primăriei Sectorului 1 privind respingerea proiectului educațional “Grădinița pentru toți”, filiala PNL Sector 1 face următoarele precizări:

  1. PSD a inclus în rectificarea bugetară, la pachet cu diverse reparații pentru școli și cu programul „Grădiniță pentru toți”, alocarea a 11 milioane de lei către o nouă direcție pentru sortarea deșeurilor, un proiect care are ca scop doar angajarea de suporteri ai administrației actuale, pe salarii nejustificate.
  2. Consilierii PNL au menționat că vor să voteze bugetul aferent proiectului „Grădinița pentru toți” separat de cele 11 milioane de lei pentru aceasta nouă direcție inutilă de sortare, însă PSD s-a opus.
  3. Includerea ambelor subiecte în rectificare a fost făcută în mod intenționat, tocmai pentru a putea acuza consilierii PNL că nu susțin dezvoltarea școlilor din Sector și educația copiilor. FALS! PNL a fost permanent preocupat de situația școlilor – ca dovadă, consilierii locali PNL au adresat interpelări în repetate rânduri și au desfășurat acțiuni în teren pentru a semnala situația deplorabilă a școlilor din sector și renovările făcute pe genunchi (Scoala 11 si Liceul Vlahuta).
  4. Și ca să vedem cât de mult le pasa primarului și consilierilor PSD de copiii sectorului, vă invităm să comparați bugetele: 772 mii lei pentru programul „Grădinița pentru toți” versus 11 milioane de lei pentru direcția de sortare a deșeurilor. Ca să nu mai amintim de situația deplorabilă a școlilor. Judecați dumneavoastră, le pasă de salarii nejustificat de mari la direcții noi sau de copii?
  5. PNL Sector 1 NU VA SUSȚINE niciodată încercările de a direcționa milioane de lei din buzunarul cetățenilor către structuri administrative care au ca scop doar plata unor salarii regești către armata de cadre PSD. Includerea acestora în rectificare, împreună cu proiecte importante, este doar o strategie pentru a forța mâna consilierilor să voteze.

Pentru a înțelege dimensiunea sfidării administrație PSD din Sectorul 1, vă aducem la cunoștință următoarele detalii privind direcția de sortare a deșeurilor pe care primarul Tudorache spera să nu le remarcăm:

  1. Primăria vrea să înființeze o direcție cu 55 de persoane angajate în 2019. Cheltuieli de personal alocate – 3,587.000 lei (medie de 16.304 lei/luna/persoana). La acestea se adaugă și 1.155.000 lei pentru cheltuieli de funcționare ( medie de 5.250 lei/luna/ angajat). 2. Angajații acestei direcții nu își pot desfășura, însă, activitatea: nu exista puncte de colectare și platforme, nu exista stație de sortare și transfer, nici utilaje de transport a deșeurilor către stație sau operare a deșeurilor în stația acum inexistentă.

Procedurile de analiza tehnico-economica, studii de piață etc trebuiau făcute ÎNAINTE de înființarea direcției, de către angajați ai primăriei sau o terță parte (firmă specializata) – nu se justifică înființarea direcției și alocarea de sume colosale pentru plata a 55 de salarii doar în stadiul de analiza și studiu.

  1. Managementul acestei activități ar fi trebuit gândit înainte de înființarea Direcției, nu după ce începem să cheltuim bani grei.

Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1: „Din acest rezumat al analizei pe care am realizat-o în cadrul filialei, împreună cu specialiștii noștri și consilierii locali, este foarte clar ce se ascunde în spatele proiectului de rectificare bugetară propus: administrația PSD a vrut să împingă, la pachet cu proiecte importante pentru copiii sectorului nostru, înființarea unei direcții care să toace bani publici complet nejustificat. Este o tactică deja clasică a PSD pe care noi nu o vom tolera. Echipa noastră va continua să facă toate demersurile necesare pentru a clarifica situația bugetului și o spunem clar și răspicat: susținem proiectele cu adevărat importante pentru sector, dar nu vom înghiți aceste păcăleli pe care primarul și consilierii PSD ni le strecoară!”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.