România ar putea începe negocierile de aderare la OCDE

0

Premierul Viorica Dăncilă a avut marţi o întrevedere cu secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Angel Gurria, prilej cu care a subliniat că România continuă să fie ferm dedicată obiectivului de aderare la OCDE şi este pregătită să înceapă negocierile de aderare, informează un comunicat transmis de Guvern.

Întrevederea, care a avut loc cu ocazia vizitei de lucru a premierului Dăncilă în SUA, a prilejuit discutarea perspectivelor consolidării relaţiilor dintre România şi OCDE, pe fondul stadiului avansat al candidaturii României la organizaţie.

Potrivit sursei citate, premierul a apreciat sprijinul acordat până acum de secretarul general candidaturii ţării noastre şi a exprimat speranţa pentru adoptarea cât mai rapidă a unei decizii a Consiliului OCDE cu privire la extindere.

„Şeful Executivului a arătat că România continuă să fie ferm dedicată obiectivului de aderare la OCDE – susţinut de întreaga clasă politică şi de toţi actorii relevanţi din societatea românească – şi este pregătită să înceapă negocierile de aderare. În acest context, demnitarul român a subliniat evoluţiile economice pozitive din România, rezultatele programului de reforme al Guvernului şi participarea activă a instituţiilor din ţara noastră la activităţile, proiectele şi programele structurilor OCDE, precum şi la iniţiativele regionale şi globale ale Organizaţiei”, se arată în comunicat.

Aderarea la OCDE va constitui o modalitate suplimentară importantă de stimulare a reformelor din România, subsumată obiectivului creşterii bunăstării cetăţenilor şi va fi în beneficiul companiilor care îşi desfăşoară activitatea în ţara noastră, a adăugat prim-ministrul Dăncilă.

Secretarul general Angel Gurria a evidenţiat meritele candidaturii ţării noastre, pledând pentru intensificarea cooperării dintre România şi OCDE, care va consolida premisele pentru o decizie favorabilă privind invitaţia de aderare, precizează sursa amintită.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.