City Insurance și Euroins România, amendate de ASF

Share:

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea societăţilor de asigurare City Insurance SA şi Euroins România Asigurare-Reasigurare SA cu o amendă în cuantum de 50.000 de lei pentru fiecare companie, principalul motiv fiind efectuarea plăţii despăgubirilor cu întârziere, a anunţat, joi, ASF.

Instituţia menţionează că a emis şi transmis joi, 26 septembrie 2019, actele individuale către cele două societăţi, care conţin motivarea deciziilor Consiliului ASF, iar acestea au dreptul de a contesta sancţiunea în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii Consiliului.

ASF susţine că procesul de supraveghere este un proces continuu, flexibil şi iterativ, în care supravegherea societăţilor se bazează pe riscuri. În cadrul acţiunilor de monitorizare şi control permanent a fost constatată o tendinţă ascendentă a numărului de petiţii înregistrate la ASF şi a ratei de soluţionare a acestora în favoarea petenţilor, în peste 50% din cazuri.

Potrivit sursei citate, societăţile sancţionate se încadrează la grad de conformare mediu spre redus sau, respectiv redus, cu diferenţe semnificative faţă de media pieţei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.