Ludovic Orban pune tunurile pe ministrul Teodorovici

0

Preşedintele PNL îl acuză pe ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici,  că ar ascunde un document care ar fi elaborat la nivelul Ministerului Finanţelor şi care ar arăta că nu pot fi susţinute cheltuielile bugetare, Orban spunând că ordonanţa de rectificare a bugetului se bazează pe venituri „scoase din burtă”.

Situaţie îngrijorătoare pentru finanţele din România. „Orlando Teodorovici piteşte un document care a fost elaborat de specialişti din Ministerul Finanţelor – nu ştiu dacă a ajuns la primul ministru, probabil nu a ajuns la primul ministru, că la gradul de desconsiderare pe care-l are, probabil, Orlando Teodorovici faţă de Vasilica Viorica Dăncilă a considerat că nu trebuie să-i dea documentul, l-a pitit, l-a ţinut ascuns – în care sunt foarte clare concluziile legate de nesustenabilitatea cheltuielilor bugetare. Dacă te uiţi la ordonaţa de rectificare a bugetului, îţi dai seama că ai au trecut nişte venituri scoase din burtă, mincinoase, care nu au nicio legătură cu realitatea”, a afirmat preşedintele PNL, joi, într-o emisiune la B1 Tv.

Ludovic Orban a acuzat că Guvernul a făcut „tot felul de şmecherii”, în plan financiar, cum ar fi întârzierea rambursării TVA faţă de companii, întârzierea unor plăţi pentru lucrări sau oprirea unor plăţi în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Fac tot felul de şmecherii ca să mai amâne deznodământul, dar oricât ar încerca să rostogolească către anul viitor, către decembrie, către ianuarie, anul ăsta este clar că deficitul bugetar va depăşi 3,5% din PIB”, a mai spus preşedintele PNL.

În acest context, Ludovic Orban a spus că „păstrarea acestui guvern creează nişte riscuri uriaşe pentru România”.Acesta a precizat că trebuie făcute schimbări urgente în domenii preum finanţele şi economia, dar şi în alte domenii despre care a susţinut că sunt în „dezagregare”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.