Iohannis îi solicită demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă

0

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut procurorului şef al DIICOT demisia din cauza dosarului Caracal.

„Au trecut deja 2 luni de la tragedia de la Caracal. Am convocat CSAT. Am cerut în mod repetat acţiuni clare. Am tras repetate semnale de alarme către cei care conduc instituţiile statului că au obligatia de a-şi exercita misiunea de a proteja cetatenii nostri.

„Totodată, am tras repetate semnale de alarmă către cei care conduc instituţiile statului că au obligaţia să-şi exercite cu maximă responsabilitate misiunea de a proteja cetăţenii ţării noastre. În condiţiile în care oamenii au aşteptarea legitimă de a fi apăraţi, este revoltător modul în care în ultima săptămână unele instituţii publice au reacţionat atât în ceea ce priveşte ancheta de la Caracal, cât şi în cumplitul caz din Dâmboviţa”, a spus preşedintele.

„Am văzut reacţii întârziate, gesturi publice de a dreptul scandaloase care denotă lipsa de preocupare pentru victime şi pentru familiile victimelor. Ce s-a întâmplat în ultimele zile cu una dintre familiile victimelor de la Caracal  este un exemplu de: aşa nu. Este extrem de grav că cei care conduc instituţii ale statului român girează astfel de comportamente. Este extrem de grav ce se întâmplă în cazul Caracal. Posibilii infractori sunt trataţi lejer, iar victimele sunt tratate cu brutalitate. Este eşecul guvernării PSD, careva plăti politic. Vor plăti la vot. Guvernarea care a protejat penalii şi infractorii. Mă refer şi la conducerea DIICOT. Trebuia să aducă un plus de profesionalism. Ancheta continuă să genereze semne de întrebare majore. Accentuează lipsa de încredere a oamenilor în autoritaţi. Îi cer procurorului şef al DIICOT Bănilă să-si inainteze demisia”, a subliniat Klaus Iohannis.

„Este nevoie de o schimbare la acest nivel pemtru a recredibiliza această instituţie”, a declarat Iohannis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.