Iohannis o invită pe Dăncilă la consultări pe tema comisarului european propus de România

Share:

Președintele Klaus Iohannis i-a trimis luni o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, în care o invită miercuri la consultări, pe tema nominalizării persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene.

„Stimată doamnă Prim-ministru,

În temeiul dispozițiilor art. 80 și ale art. 86 din Constituție vă invit pentru consultări miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni.

Consultările vizează aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene. Această chestiune reprezintă o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român.

La această întâlnire puteți fi însoțită de miniștrii de resort”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis în scrisoare.

Rovana Plumb a transmis o scrisoare Comisiei JURI din Parlamentul European în care declară că şi-a achitat împrumutul de 800.000 de lei, din cauza căruia i-a fost blocată numirea în funcția de comisar european. Rovana Plumb susţine că i-a oferit creditorului două apartamente.

Comisia JURI din Parlamentul European s-a întrunitdin nou luni dimineaţă, pentru lua decizia finală în privinţa candidaturii Rovanei Plumb pentru un post de comisar european.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.