Scandal uriaș: Moțiunea de cenzură va fi votată sâmbătă!

0

Moţiunea de cenzură va fi citită miercuri în plenul Parlamentului şi va fi supusă votului sâmbătă, a decis Biroul Permanent Reunit al Parlamentului. Opoziţia a strâns 237 de semnaturi pentru moţiune. Cu toate acestea, premierul Viorica Dăncilă consideră că moţiunea nu va trece.

Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților, a anunțat că moțiunea de cenzură va fi citită miercuri, la ora 15.00, iar dezbaterea şi votul vor avea loc sâmbătă, de la ora 11.00. De asemenea, Iordache a mai precizat că parlamentarii PSD ar trebui să asigure cvorumul, dar să nu voteze la moțiune.

„Dacă nu va fi cvorum sâmbătă va fi convocată o nouă ședință de BPR-uri, pentru a stabili o nouă dată. Astăzi la 15.00 va fi citită moțiunea, iar sâmbătă votul. Ziua a fost aleasă pentru că este, conform regulamentului, la trei zile de la citirea moțiunii. Dacă există o urgență în a debarca acest Guvern, care este problema să se voteze sâmbătă?

Eu înțeleg că este o urgență să fie debarcat acest Guvern. Pentru noi este o urgență să arătăm că acel 237 nu există.

Noi vom participa la această moțiune de cenzură, dar nu vom vota. Părerea mea este că trebuie să fim prezenți, dar să nu votăm această moțiune. Vom discuta în partid și vom lua o decizie în privința votului”, a declarat Florin Iordache.

Opoziţia a ieşit din sala de şedinţă pentru a împiedica, prin lipsa cvorumului, adoptarea calendarului moţiunii. Cvorumul a fost restabilit însă după sosirea la şedinţa Birourilor permanente reunite a reprezentantului minorităţilor naţionale, Dragoş Zisopol.

Moţiunea de cenzură va fi citită miercuri,iar votul va avea loc sâmbătă, a decis Biroul Permanent Reunit al Parlamentului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a anunţat că, din lipsă de cvorum, marţi seară nu a putut fi stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse de Opoziţie.

Liderii Opoziţiei au criticat convocarea Birourilor permanente marţi seara, imediat după depunerea moţiunii de cenzură şi intenţia ca plenul Parlamentului să se reunească la ora 19,00, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, afirmând că este „un abuz şi infracţionalitate cu premeditare”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.