Enel lansează prima linie de credit asociată obiectivelor de sustenabilitate ale ONU

Share:

Enel SpA („Enel”) a semnat cu UniCredit SpA („UniCredit”) prima sa linie de credit de tip revolving asociată de realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU, un contract de împrumut „asociat de îndeplinirea ODD” în valoare de 1 miliard de euro, cu termen 5 ani.

„Cu această linie de credit inovatoare, progresăm în direcția obținerii de finanțare sustenabilă legată de realizarea obiectivelor de decarbonizare ale Grupului, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite,” a declarat Alberto De Paoli, directorul financiar al Enel. „Apariția de instrumente financiare care răsplătesc comportamentul responsabil față de mediu este o confirmare suplimentară a validității ecuației care leagă sustenabilitatea de crearea de valoare. Privind în viitor, instrumente de acest tip vor fi utilizate din ce în ce mai mult pentru implementarea strategiei de finanțare a Grupului”.

Noua linie de credit și primul program mondial de obligațiuni legate de ODD, lansat de Enel în septembrie, sunt destinate să extindă și să diversifice sursele de finanțare sustenabilă ale Enel. Această nouă abordare a finanțării face parte din strategia de creare a valorii prin integrarea ODD în modelul de afaceri al Grupului, strategie care a contribuit la creșterea Enel și la reducerea profilului său de risc.

În Planul Strategic actual, Enel s-a concentrat pe crearea de valoare prin opțiuni de business care susțin îndeplinirea următoarelor patru ODD:

ODD 7 „Energie curată și la prețuri accesibile”, cu majorarea capacității de producție din surse regeneranile cu peste 11,6 GW;

  • ODD 9 „Industrie, inovație și infrastructură”, cu peste 46,9 milioane de contoare inteligente instalate și investiții de 5,4 miliarde de euro în inovare și digitalizare;
  • ODD 11 „Orașe și comunități durabile”, cu investiții în segmentul de retail și noi servicii de energie cu accent pe electrificarea unor domenii de activitate, al căror obiectiv este de a ajunge, printre altele, la o capacitate însumată de 9,9 GW pentru echilibrarea rețelelor prin managementul consumului și 455.000 de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice;
  • ODD 13 „Acțiune climatică”, cu un angajament de reducere a emisiilor de dioxid de carbon la mai puțin de 0,350 kg / kWheq în 2020 și de decarbonizare completă până în 2050.

Noua linie de credit pusă la dispoziție de către UniCredit este destinată să răspundă nevoilor curente de finanțare ale Enel și este legată de capacitatea Grupului de a atinge, până la 31 decembrie 2021, o pondere a energiei regenerabile (pe o bază consolidată) egală sau mai mare de 55% din capacitatea totală de generare instalată. La 30 iunie 2019, nivelul era deja de 45,9%.

În funcție de realizarea acestui obiectiv până la data vizată, linia de credit prevede un mecanism progresiv / regresiv cu impact asupra ecartului de dobândă aplicată tragerilor din cadrul acestei linii și asupra comisionului de angajament pentru sumele neutilizate din facilitatea de credit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.