Iohannis, convins că moțiunea de cenzură va trece și că vom avea un Guvern de tranziție!

0

Klaus Iohannis este convinsă că moţiunea de cenzură de joi va trece la vot în Parlament şi Guvernul Dăncilă va pleca. Şeful statului spune că viitorul Executiv va fi unul de tranzit, cu mandat limitat, dar care va avea sarcini dificile: alcătuirea bugetului pentru anul 2020 şi organizarea alegerilor locale și parlamentare. În acelaşi timp, Iohannis spune că este nevoie de „implicare maximală, totală, eficientă, de bună credinţă din partea Partidului Naţional Liberal pentru a trece această perioadă de tranziţie”.

„Moţiunea de cenzură este în procedură şi vă spun cu toată seriozitatea: pregătiţi-vă pentru guvernare. Eu îmi doresc foarte mult – şi o spun public pentru ca tot românul să înţeleagă – îmi doresc foarte mult ca moţiunea de cenzură să treacă şi ca acest guvern eşuat să pice”, a declarat Klaus Iohannis, la Adunarea regională a organizaţiilor PNL din Regiunea Nord-Est.

„Acum începe greul, fiindcă noi trebuie să resetăm, să reconstruim împreună România şi sunt dispus să conduc această muncă. Nu va fi uşor deloc, dar, dacă ar fi fost prea uşor, poate nici nu era nevoie de noi. Aşa este greu şi românii se aşteaptă ca noi să rezolvăm aceste probleme. Şi vă spun şi de ce este greu. Urmează moţiunea de cenzură, toţi din sală suntem de acord că trebuie să treacă şi mulţi alţii sunt alături de noi, după care însă cineva trebuie să îşi asume guvernarea României şi nu va fi un mandat lung, va fi un guvern care va avea un mandat scurt, cum se spune aproape un mandat de tranziţie”, a declarat Klaus Iohannis.

„Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidenţiale, care va construi şi va promova bugetul naţional pentru anul viitor. Este foarte dificil, deja ministrul de Finanţe în funcţie a recunoscut ca a gafat. Deci trebuie foarte multe lucruri reparate, trebuie organizate alegeri locale, trebuie organizate alegeri parlamentare şi, dragii mei, ca să ne fie tuturor foarte clar şi să vă fie foarte clar – eu aştept implicare maximală, totală, eficientă, de bună credinţă din partea Partidului Naţional Liberal pentru a trece această perioadă de tranziţie”, a mai spus Klaus Iohannis. .

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.