Maria Grapini: „Cer Comisiei, Consiliului și Parlamentului o unitate de măsură unică privind integritatea tuturor!”

Parlamentul European a dezbătut miercuri, 9 octombrie, în plenul de la Bruxelles, tematica standardelor privitoare la integritatea, etica și incompatibilitatea aleșilor și funcționarilor europeni.

Europarlamentarul Maria Grapini a luat cuvântul, insistând pe cuvântul uniform și pe nevoia unei singure unități de măsură, în condițiile în care aceste noțiuni sunt, în ultimul timp, neglijate vizibil.

Maria Grapini și-a justificat intervenția prin cele mai recente exemple publice europene, în care dubla măsură a fost din nou vizibilă și resimțită evident.

“Avem nevoie de standarde uniforme privind integritatea, etica și incompatibilitatea pentru toți aleșii și funcționarii europeni! Trebuia să avem dezbaterea aceasta mai demult. Vorbim despre prevenția în conflictul de interese, integritate, etică și constatăm că există extrem de mare diferență între instituțiile europene: Consiliul spune că nu este încă pregătit să aibă o discuție pe tema asta, Comisia are alte reguli, Parlamentul alte reguli, fiecare stat are alte reguli…Vorbim de standarde comune? Cum să anunțe președinta Comisiei Europene echipa și după aceea să constatăm că ea nu este bună? Aceste verificări de integritate pentru propuneri de comisari trebuiau făcute înainte”, a spus Maria Grapini, in plenul Parlamentului European.

Europarlamentarul român, Maria Grapini, a solicitat, în final, tratament egal și nediscriminatoriu.

“Este foarte important nu numai să avem un cod și măsurile aferente, ci să știm și cum le punem în aplicare. De aceea, cer Comisiei, Consiliului și Parlamentului să avem o unitate de măsură unică pentru analiza integrității celor care lucrează în instituțiile europene, pentru analiza integrității tuturor!”, a conchis Maria Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.