Maria Grapini, revoltată de atitudinea lui Dacian Cioloș

0

Joi, 10 octombrie, în Parlamentul European, s-a votat o listă de obiecții legate de introducerea unor produse modificate genetic, cum ar fi soia, tratate cu substante periculoase, subiect de interes general european, cu implicații directe și majore în sănătatea consumatorilor.

Concret, propunerea de Rezoluție referitoare la proiectul de decizie de punere în aplicare a Comisiei privind reînnoirea autorizației pentru introducerea pe piață a produselor care conțin, sunt compuse sau fabricate din soia modificată genetic și care conțin substanțe cum ar fi clorotoluronul sau flumioxazina – compuși extrem de periculoși pentru sănătate –  a fost intens discutată și supusă la vot.

Europarlamentarul Maria Grapini a transmis mass-media din România o informare despre intențiile asumate de vot ale unor grupuri politice din PE, declarându-se revoltată de atitudinea lui Dacian Cioloș, liderul Grupului Renew Europe.

“Trebuie să știe toți românii că Dacian Cioloș a votat pentru introducerea pe piață a produselor care conțin, sunt compuse sau fabricate din soia modificată genetic, tratate cu substanțe periculoase!  Alături de el, ceilalți adepți ai acestor substanțe periculoase, ce intră în compoziția diverselor produse din soia modificată genetic, au fost cei din Extrema Dreaptă! Să fiu clară: vorbim despre soia care are în conținutul ei substanțe care provoacă boli grave! Vorbim, practic, despre otrăvuri! Mă bucur că, în ciuda acestor voturi, propunerile nu au trecut și aceste produse din soia, nocive pentru om, nu vor fi introduse pe piață, însă este incredibilă atitudinea lui Dacian Cioloș la adresa consumatorilor români, la adresa tuturor europenilor! Ne-a demonstrat oficial cât ține la siguranța alimentară a cetățenilor, deci la oameni! De fapt, își reconfirmă poziția de pe vremea în care a fost comisar european, căci de atunci a fost de acord și a încurajat introducerea pe piață a produselor modificate genetic. Este revoltător! Este un atac direct la sănătatea noastră!”, a transmis de la Bruxelles europarlamentarul Maria Grapini.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.