ASF: Fluctuaţiile de tarif pe piața RCA sunt într-o marjă acceptabilă!

Share:

Tarifele de referinţă confirmă că piaţa RCA se află într-un punct de echilibru, iar fluctuaţiile de tarif sunt într-o marjă acceptabilă, a afirmat vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Cristian Roşu.

Aceasta, după ce ASF a publicat tarifele de referinţă pentru poliţele RCA.

„Tarifele de referinţă, calculate de o companie independentă, confirmă că piaţa RCA se află într-un punct de echilibru. Nu putem discuta, în acest moment, despre o presiune pe preţul de vânzare al poliţelor obligatorii de răspundere civilă auto. Fluctuaţiile de tarif, pe care noi le monitorizăm permanent, sunt într-o marjă acceptabilă şi sunt fireşti pentru o piaţă liberă”, a spus Roşu.

Conform oficialului ASF, analiza raportului realizat de Ernst&Young arată că tariful de referinţă mediu ponderat pentru segmentul autoturisme-persoane fizice înregistrează o scădere de circa 7%, faţă de perioada anterioară. Din această categorie, singura componentă care a înregistrat o creştere semnificativă a fost cea a autoturismelor cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.500 cmc.

„Este totuşi important de precizat faptul că şi pentru acest tip de autovehicule, tariful mediu efectiv cu care s-au vândut poliţele în piaţă se situează sub nivelul tarifului de referinţă. Aş vrea să subliniez că mai mult de jumătate dintre autovehiculele deţinute de persoanele fizice se află încadrate în clasa de bonus maxim – B8, ceea ce înseamnă o reducere cu 50% a tarifului poliţei RCA”, susţine Cristian Roşu.

El a spus că, în ceea ce priveşte tariful mediu de referinţă pentru persoanele juridice, nu au fost înregistrate variaţii semnificative faţă de perioada anterioară, nici pentru autoturisme, nici pentru autovehiculele de transport marfă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.