Liberalul Liviu Brătescu acuza:„În loc să transmită dezbaterea Moțiunii de Cenzură, TVR a difuzat filme sud-coreene!”

Liviu Brătescu, membru CA al TVR din partea PNL, președintele Comisiei Naționale de Cultură, Culte și Minorități a Partidului Național Liberal, reclamă faptul că ieri, în ziua moțiunii de cenzură, la TVR s-a văzut doar Viorica Dăncilă, în vreme ce dezbaterea din Parlament a fost cenzurată, în locul acesteia difuzându-se un film sud-coreean. „Doar în dictaturi se mai întâmplă ca atunci când au loc schimbări politice importante sau demonstrații de amploare televiziunea de stat să difuzeze cântece patriotice sau muzică populară. TVR-ul, sub Doina Gradea, a ajuns, din păcate, un organ de propagandă al PSD-ului și și-a ratat misiunea publică!“
Influența nefastă asupra politicii editoriale a TVR exercitată de doamna Doina Gradea, Președinte-Director General, la comanda politică a PSD, a dus la afectarea gravă a imaginii acestei instituții de interes public. Una dintre aceste „scăpări” ce a provocat rumoare a fost prezența lui Liviu Dragnea alături de Petre Daea în cadrul emisiunii „Viața satului” în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare. De această dată, opțiunea conducerii a fost aceea de a nu transmite dezbaterile privind unul dintre cele mai importante evenimente politice ale ultimilor ani, moțiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă în Parlamentul României.

„Această decizie trebuie condamnată cât mai răspicat: o temă de o asemenea importanță a fost ignorată voit de către conducerea TVR. Subliniez, este vorba despre o temă de mare interes pentru societate, al cărei rezultat comportă multiple consecințe pentru cetățeni. Nu mai putem regăsi nici o urmă de profesionalism în deciziile arbitrare și politizate ale actualei conduceri. Prin această decizie, s-a lovit foarte grav în informarea cetățenilor, fiind încălcată chiar legea de funcționare a instituției”, declară Liviu Brătescu, membru în CA al TVR.

În timpul dezbaterii moțiunii de cenzură privind guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă, TVR a optat pentru difuzarea unui film sud-coreean și a unor emisiuni înregistrate. Mai mult, singura intervenție transmisă de la Palatul Parlamentului a fost cea a fostului prim-ministru Viorica Dăncilă. Celelalte discursuri nu au fost acoperite în direct nicicum de televiziunea publică.

Și Sindicatul MediaSind al angajaților din TVR a protestat față de această situație. Practic, se acuză faptul că discursurile reprezentanților Opoziției parlamentare nu au fost preluate de televiziunea publică, prin aceasta neoferindu-se contribuabililor o perspectivă echilibrată, ci numai vocea celor aflați până ieri la putere.

Este un abuz fără seamăn! Nici o formă de cenzură nu poate fi tolerată la TVR! Doina Gradea a reușit decredibilizarea instituției pe care o conduce.  TVR nu și-a îndeplinit misiunea publică, de a informa fără părtinire întreaga populație. În situația dată, la fel cum PSD a pierdut guvernarea, se impune ca noua majoritate să schimbe radical conducerea televiziunii publice. Este nevoie ca această instituție să fie ferită de ingerințele politicului, este nevoie de profesioniști în fruntea sa și de responsabilitate în politica editorială, declară Liviu Brătescu, președintele Comisiei Naționale de Cultură, Culte și Minorități a Partidului Național Liberal.

Liviu Brătescu
membru în Consiliul de Administrație al TVR

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.