Conservatorii lui Kaczynski se impun, din nou, în alegerile parlamentare

0

Conservatorii se mențin la putere în Polonia. Partidul lui Kaczynski câștigă detașat alegerile legislative.

În Polonia, partidul naționalist-conservator de guvernământ Lege și Justiție (PiS), condus de Jaroslaw Kaczynski, a câștigat detașat alegerile generale de duminică, reținând majoritatea absolută în Parlament. Potrivit primelor sondaje la ieșirea de urne (date publicității duminică seară), PiS a obținut 43,6% din voturi, cu mult în fața principalului rival, formațiunea liberală Coaliția Civică. Aceasta este cotată cu 27,4% din voturi, urată de alte patru partide. Pentru moment se pare că PiS va avea 239 de mandate în Parlamentul cu 460 de locuri în timp ce Coaliția Civică va avea numai 130 de mandate. Participarea la vot a fost foarte mare. Rezultatele finale sunt așteptate marți.

Partidul de guvernământ PiS este cunoscut pentru politicile social conservatoare combinate cu și cheltuieli sociale sporite, care au redus sărăcia.

„Deşi un front puternic a fost împotriva noastră, am reuşit să câştigăm”, a declarat Kaczynski la sediul partidului său. „Sper că mâine (odată cu anunţarea rezultatelor oficiale – n.r.) se va confirma succesul nostru. Înaintea noastră se află patru ani de muncă grea”, a continuat el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.