PSD ține captive în datorii școlile din Sectorul 1 pentru tunuri din bani publici

0

PSD șantajează cetățenii Sectorului 1 cu presiunea directorilor de școli care nu au bani să plătească datoriile la utilități, încercând să pună la pachet banii necesari instituțiilor de învățământ cu diverse tunuri de la bugetul local. Mesajul PNL Sector 1 este următorul: NU VOM FI PĂRTAȘI NICIODATĂ LA TUNURILE PSD!

Rectificarea bugetară de la Sectorul 1 a fost respinsă în ședința de Consiliu Local de astăzi, după ce consilierii Partidului Naţional Liberal au propus 14 amendamente la proiectul de rectificare bugetară.

Amendamentele PNL de astăzi suplimentau banii pentru școlile din Sectorul 1 și pentru alte proiecte importante pentru comunitate și, de asemenea, blocau sifonări de bani către proiecte nejustificate. Cea mai mare problemă a acestui buget este tunul pregătit intens pentru finalul acestui an: alocarea a peste 7 milioane de euro pentru toaletarea copacilor din Sectorul 1, în această toamnă. Dar nu este singura. Am detaliat mai jos toate amendamentele propuse de PNL, care, pe scurt, presupuneau acordarea unor sume importante către școli, pentru acoperirea nevoilor lor urgente.

„PNL a venit cu propuneri constructive de amendamente, care susțin banii pentru școli și investiții în domenii strategice precum școli, grădinițe, spitale, proiecte sociale, locuri de joacă pentru copii etc. și opresc redirectionarea banilor spre propuneri cel puțin discutabile. Cum puteam aproba un buget care direcționa 36 de milioane de lei către toaletarea copacilor din Sectorul 1. Știți câți copaci s-ar putea toaleta cu acești bani?! Ca să nu mai fim acuzați că respingem bugetul doar din orgoliu politic, am venit cu aceste amendament, care opreau tunurile din bani publici. Este evident cât de mult le pasă de școli și de investițiile din sector, dacă au ales să respingă amendamentele, ținând cu dinții de varianta lor de buget, care favorizează clienții de casă ai PSD și tunuri financiare din bani publici”, a declarat Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1. 

Amendamentele propuse de colegii noștri consilieri PNL Sector 1 sunt următoarele:

1.Se suplimentează cu suma de 7,700 mii lei pentru achiziționarea, la alegerea directorilor, de obiecte de inventar (de ex., calculatoare de până la 2500 RON pentru școli și licee, alte materiale didactice pentru grădinițe, laptop-uri pentru profesori, imprimante etc.). Sunt 79 de școli și grădinițe, se scad Clubul Copiilor și CSS1, care nu sunt finanțate de primărie. Rămân 77, 26 licee, 32 școli și 19 grădinițe. 77*100.000 RON = 7,700 mii lei.

2.Secțiunea de funcționare – 20.20.11 – Cărți, publicații – dorim suplimentarea cu suma de 77*10.000 (câte 10.000 RON pentru fiecare unitate în parte) = 77 mii lei.

3.Dorim păstrarea sumelor destinate SF pentru complex educațional Greenfield; de acord cu majorare stație pompare Dinicu Golescu. Se suplimentează suma cu 360 mii lei.

4.Dorim păstrarea sumei pentru SF și studii conexe spital Vasile cel Mare, investiție prioritară pentru cetățenii sectorului 1. Se suplimentează cu suma de 95 mii lei.

5.Dorim păstrarea investițiilor în infrastructură de sănătate, vitală pentru binele cetățenilor din sectorul 1. De acord cu majorare Centrul Medical Batistei – 160.000 lei. Nu suntem de acord cu diminuarile: 724 mii lei DALI unități sanitare și respectiv 2.449 mii lei reabilitare unități sanitare. Rezultă suplimentare cu suma de 3,333 mii lei.

6.Dorim păstrarea sumei de 8,555 mii lei pentru secțiunea de dezvoltare – achiziționarea sistemului integrat de imagistică, investiție vitală pentru binele cetățenilor din sectorul 1. Primarul trebuie să găsească soluții pentru finalizarea achiziției în acest an!

7.Dorim păstrarea sumelor destinate investițiilor în infrastructură școlilor din S1. De acord cu majorarea pentru școala nr. 11 – Ion Heliade Rădulescu. Nu suntem de acord cu diminuarea investiției de la școala nr. 252. Se suplimentează secțiunea de dezvoltare cu suma cu 800 mii lei.

8.Nu suntem de acord cu diminuarea investițiilor în infrastructură sportivă – sala scrima, bazin polo, sala handbal din Av. Popa Marin nr. 2. Primarul este obligat să găsească soluții pentru finanțarea acestor investiții. Se suplimentează secțiunea de dezvoltare cu suma de 600 mii lei.

9.Nu suntem de acord cu diminuarea secțiunii de dezvoltare cu suma de 1,496 mii lei, aferentă locuințelor sociale – Dridu și Odăi! Se suplimentează în consecință cu suma de 1,496 mii lei.

10.Nu suntem de acord cu diminuarea secțiunii de dezvoltare cu suma totală de 14,296 mii lei. Cetățenii sectorului 1 au nevoie de ascensoare MODERNE, și totodată de continuarea programului de reabilitare. Se suplimentează cu 1310 mii lei pentru demararea și implementarea (fie ea și parțială) a programului.

11.Secțiunea de dezvoltare – Nu suntem de acord cu tăierea a 17,170 mii lei din investiții în 45 de locuri de joacă. Se suplimentează în consecință cu suma de 17,170 mii lei.

12,Nu suntem de acord cu diminuarea secțiunii de dezvoltare cu suma totală de 14,296 mii lei. Cetățenii sectorului 1 au nevoie de ascensoare MODERNE, și totodată de continuarea programului de reabilitare. Se suplimentează cu 3330 mii lei pentru demararea și implementarea (fie ea și parțială) a programului.

Cronologia discuțiilor privind rectificarea bugetară este disponibilă aici: http://bit.ly/2nM7BZ5

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.