Pesediștii nu vor vota Guvernul Orban

0

Marcel Ciolacu a făcut declarații după ce Klaus Iohannis a anunțat că Ludovic Orban e noul premier.

„PSD nu votează un Guvern propus de PNL. Am înțeles că în jurul dânșilor se coagulează acest nou Guvern. Au o majoritate, au demonstrat la moțiunea de cenzură, așteptăm să o demonstreze și la învestitură”, a declarat Marcel Ciolacu, marți după-amiază.

„Dacă nu au cvorum sau nu trece, intrăm într-o perioadă de incertitudine politică. Noi am atras atenția că este posibil să se ajungă aici. Vom vedea consecințele politice. În acest moment, România este condusă de președintele Klaus Iohannis și PNL”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat marţi pe liderul PNL, Ludovic Orban, în funcţia de prim-ministru.

„După consultările cu partidele politice parlamentare şi formaţiunile politice parlamentare, am tras concluzia pe care am spus-o şi după prima rundă de consultări: că se conturează un guvern în jurul PNL. (…) Personal, cred că alegerile anticipate sunt o soluţie, dar nu acum cu Guvernul Dăncilă interimar. Fiecare zi în plus cu acest guvern eşuat este o zi pierdută pentru România. (…) Aşadar am decis să desemnez următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, preşedintele PNL, preşedintele celui mai mare partid din Opoziţie, promotorul principal al moţiunii de cenzură. Aşa este democratic corect, aşa se va întâmpla”, a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Conform art. 103, alin. 2 din Constituţie, în termen de 10 zile de la desemnare, premierul nominalizat trebuie să întocmească lista cu membrii Cabinetului şi programul de guvernare şi să le trimită pentru dezbatere Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.