PNL Sector 1: PNL refuză sa fie părtaș la tunurile PSD din banii cetățenilor sectorului 1

0

Consilierii PNL Sector 1 s-au luptat timp de aproape o lună cu primarul  PSD Dan Tudorache și administrația PSD de la sectorul 1, care au ținut școlile captive într-o rectificare bugetară prin care se dau tunuri de la bugetul local.

Consilierii PNL nu au votat bătaia de joc pe banii bucureștenilor, care include zeci de milioane de lei pentru toaletare de arbori și milioane de lei pentru o direcție foarte scumpă și inutilă. Din păcate, rectificarea bugetară a fost aprobată în ședința Consiliului Local de astăzi cu voturi de la USR.

PNL nu a votat rectificarea bugetară din doua motive principale: în primul rând, niciunul dintre amendamentele PNL care corectau cheltuirea excesivă a banilor nu a fost luat în seamă. În al doilea rând, se păstrau în buget sume uriașe și nejustificate pentru toaletarea copacilor și direcția de sortare.

PNL a solicitat execuția bugetară a ADP și documente care să explice necesitatea acestor sume, dar acestea nu au fost primite. ADP primește peste 25 de milioane de lei, fără nicio fundamentare și invocând faptul ca sunt contracte secrete și că trebuie consultate doar la sediul instituției. Contracte secrete pe banii cetățenilor?!

În tot acest timp, poziția PNL a fost extrem de clară: rezolvarea urgentă a problemei fondurilor pentru școli și discutarea separată a proiectelor care vizau ADP și direcția de sortare. 

Cum au ajuns școlile instrument de șantaj?

În primul proiect, din 23 septembrie, NU erau incluși bani pentru școli, în ciuda solicitărilor făcute de directori. PNL a depus un amendament prin care o parte din sumele uriașe alocate pentru direcția de salubritate ajungeau către utilitățile școlilor. PSD a respins acest amendament pe 30 septembrie.

Ulterior, primarul PSD a constatat că școlile pot fi un instrument de presiune, așa că timp de o lună a șantajat copii, părinți și profesori, ținând școlile captive, fără fonduri, într-o rectificare bugetară prin care încearcă să dea ultimele tunuri din fonduri de la bugetul local. Concret, primarul a făcut un joc politic de cea mai joasă speță: a refuzat să aloce fondurile necesare școlilor și să le asigure copiilor condiții elementare pentru a învăța în sectorul 1, atât timp cât consiliul local nu îi aloca bani pentru proiecte dedicate intereselor proprii.

“Am dat dovada de răbdare și bună-credință, pentru cetățenii acestui sector. Am prioritizat problemele reale, am venit cu soluții concrete, am luptat pentru școlile de sector. Colegii mei din consiliu au propus amendamente care au alocat bani către școli, atât în ședința de astăzi, cât și în cele anterioare. Din păcate, atitudinea PSD  a fost de sfidare, de nepăsare și de aroganta. S-au ambiționat să condiționeze școlile de tunurile din bani publici, în pregătirea campaniei electorale. Este regretabil că educația copiilor este pusă la pachet cu tăiatul frunzelor la câini de zeci milioane lei (ADP) și sortarea hârtiilor pe birourile birocratilor PSD, pe salarii de ministru (noua direcție de sortare). Administrație marca PSD!”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.