Prezidențiabilul Barna, la mâna DNA

0

Lovitură pentru candidatul la președenție, Dan Barna. Procurorii anticorupție ar putea să-l cheme la audieri în plină campanie prezidențială. S-a cerut redeschiderea dosarului în care vizată este compania lui Barna pentru posibile fraude cu fonduri europene. Totul este acum în mîinile șefului DNA dacă decide sau nu redeschiderea dosatului clasat de DNA în primăvara acestui an.

Dan Barna a cerut să fie anchetat de DNA, după ce DLAF a deschis o anchetă, în urma investigațiilor publicate de jurnaliștii de la Rise Project! Romania TV a anunțat că procurorii de la DNA s-au autosesizat și i-au deschis dosar penal pentru fraudarea fondurilor europene.

Acum, șeful USR are două dosare, unul la DNA, structura centrală, unul la DLAF. DNA a mai avut un dosar ce-l viza pe Barna, dar cazul a fost clasat la începutul anului.

Proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate de către Departamentul pentru luptă antifraudă (DLAF), potrivit unui răspuns al instituției.

„Instituția noastră desfășoară o acțiune de control cu privire la proiectul „Punți comunitare”, cod SMIS 56760, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Alba. De asemenea, Departamentul pentru lupta antifraudă efectuează verificări preliminare cu privire la proiectele „SES-am Deschide-te!”, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Alba și „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”, al cărui beneficiar este Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL. În conformitate cu prevederile legale, Departamentul pentru lupta antifraudă va putea oferi mai multe informații numai după finalizarea investigațiilor”, se arată într-un răspuns al Departamentului pentru lupta anti-fraudă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.