Maria Grapini, intervenție directă privind contextul european general: “Și, totuși, care este viitorul Uniunii Europene?”

0

Europarlamentarul Maria Grapini a avut o intervenție recentă, privitoare la concluziile Consiliului UE, din 17-18 octombrie, formulate sub forma unor întrebări la adresa celor doi foști lideri europeni, Donald Tusk și Jean Claude Juncker.

Maria Grapini a făcut o radiografiere succintă a stării de fapt prezente și și-a exprimat temerile privind viitorul Europei, în condițiile actuale mai mult decât tensionate.

“Iată că ne aflăm la un raport final al Consiliului si al Comisiei. Deși am fost critică de multe ori, le adresez celor doi lideri, Tusk si Juncker, un mulțumesc sincer,  uitandu-mă la perspectivă…

Le multumesc pentru franchețe: domnul Tusk vorbeste despre greșeala din Consiliu – două state (Franța și Olanda) care, prin liderii lor, au blocat decizia de extindere. Vorbim, așadar, despre două țări care pozează în proeuropene, dar care fac rău viitorului Europei.

Domnul Juncker ne-a spus ca UE face promisiuni pe care nu le respectă. Exact ceea ce am tot spus, timp de cinci ani, în acest Parlament!”, este opinia europarlamentarului român.

Maria Grapini și-a încheiat intervenția cu temerea oficială că perspectiva noii ecuații europene de vârf nu este chiar una senină.

“Nu avem încă o Comisie Europeană, nu avem încă forma finală din buget, nici CFM, mai mult ne confruntăm cu orgoliile domnilor Macron și Rutte. Presedinta aleasă prelungeste formarea echipei fără nicio explicație. Și, totuși, care este viitorul Uniunii Europene?”, a concluzionat europarlamentarul român.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.