Platină și Aur pentru Universitatea POLITEHNICA din București 

Share:

O medalie de platină , 10 de aur, un trofeu și multe diplome de excelență.  Acestea sunt rezultatele remarcabile obținute de către cercetătorii Universității POLITEHNICA din București la una dintre cele mai mari competiții internaționale dedicate inovației și inventivității, “The 13-th International Warsaw Invention Show IWIS 2019” ce a avut loc, săptămâna trecută, în Polonia, la Varșovia.

Universitatea POLITEHNICA din București, prin statutul ei de universitate de cercetare avansată, care se distinge în peisajul național și mondial, a fost prezentă cu 13 invenții, clasându-se pe poziția a IV-a din punct de vedere al distincțiilor obținute. Această performanță este cu atât mai remarcabilă cu cât la startul acestei ample competiții internaționale s-au prezentat peste 400 de invenții realizate de către cercetători din 40 de țări din Europa, Africa, Asia și America de Nord.

Ziua internațională a inventatorilor, care a avut loc concomitent cu IWIS 2019, a avut ca leit motiv sensibilizarea populației cu privire la rolul inventatorilor în viața noastră de zi cu zi și pentru a celebra contribuția adusă de inventatori la dezvoltarea științei, tehnologiei și societăților din întreaga lume. Rezultatele obținute și la acest salon de inventică de către cercetătorii Universității POLITEHNICA din București, consolidează poziția inventicii românești pe harta mondială a performanței în cercetarea științifică aprofundată, Universitatea noastră fiind deja un ambasador consacrat în acest domeniu al excelenței academice” a declarant coordonatorul echipei UPB, prof.dr. Augustin Semenescu. 

În expoziție au fost prezentate soluții inovative din cadrul instituțiilor de cercetare, universități tehnologice, precum și întreprinderi inovatoare și inventatori individuali. Pentru a participa la expoziție sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor financiare interesate să investească în produse și tehnologii inovatoare. Inventatorii care au decis să participe la expoziție și-au prezentat realizările în 12 categorii, de la ecologie și protecția mediului, inginerie, construcții, electronice, industria textilă și chimică, până la soluții medicale inovatoare.

The 13-th International Warsaw Invention Show IWIS 2019, organizat de către Association of the Polish Inventors and Rationalizers a avut loc în perioada 14-16 octombrie 2019 sub Patronajul onorific al Președintelui Republicii POLONIA, domnul Andrzeja Duda, al Ministerului Științei și Învățământului Superior, si al Academiei Poloneze de Inginerie, este cel mai mare din Polonia și unul dintre cele mai mari evenimente internaționale din Europa legate de inovație și inventivitate. Aceste soluții oferă o imagine de ansamblu asupra evoluțiilor tehnice, unele dintre ele fiind utilizate în practică. În fiecare an, Salonul Internațional de Invenție din Varșovia este însoțit de prelegeri și seminarii despre drepturile de proprietate intelectuală și acordarea de brevete.

Obiectivele Salonului Internațional de Invenții din Varșovia 2019 sunt legate de realizările științifice ale inventatorilor internaționali și inventatorilor polonezi pe fundalul soluțiilor globale, permițând inventatorilor să stabilească contacte cu potențiali investitori, familiarizarea opiniei publice cu realizările inventatorilor polonezi si internaționali, crearea unei imagini pozitive a științei poloneze, promovarea gândirii inovatoare în rândul tinerilor.

În cadrul Ceremoniei de Premiere, desfasurate in clădirea principală a Universității Politehnica din Varșovia, Aula MAGNA, au fost înmânate medalii de platină, aur, argint, bronz și premii speciale. Universitatea POLITEHNICA din București a fost prezentă cu 13 invenții, câștigând medaliile, premiile de excelență, trofeele prezentate în cele ce urmează:

ACETABULAR MILLING DEVICE (RO132372)

Authors -.M. NICULESCU,  I.V. ANTONIAC, A. SEMENESCU,C.V. DOICIN, M.E.ULMEANU, M.C.COSTOIU, R.MURZAC, I.M. MATEȘ, D.V.DAVIȚOIU

Premii: Medalie de Platină şi Diploma de excelenţă IWIS 2019, Medalie de Aur şi Diploma de excelenţă  TAIWAN, : Medalie de Aur şi Diploma de excelenţă MALAESIA

PROCESS AND INSTALLATION FOR ELECTROCHEMICALLY PRODUCING A COMPOSITE MATERIAL WITH METAL MATRIX (RO132816)

Authors –M. ARGHIRESCU, M.C.COSTOIU, A. SEMENESCU, V. AVRAM, M. BURADA, N.G.MILITARU, C.G. AMZA, O.R. CHIVU

Premii: Medalie de Aur şi Diploma de excelenţă IWIS 2019, Medalie de Aur şi Diploma de excelenţă  TAIWAN, : Medalie de Aur şi Diploma de excelenţă MALAESIA

METHOD FOR OBTAINING  HYDROXYAPATITE SCAFFOLDS WITH PREDETERMINED PHYSICO-CHEMICAL CHARACTERISTICS FOR MAJOR BONE RECONSTRUCTION (RO 131943)

Authors – F. MICULESCU, A. MAIDANIUC , M. C. COSTOIU, A. SEMENESCU,  M. MICULESCU, F. IONITA-RADU, M. ARGHIRESCU

Premii: Medalie de Aur şi Diploma de excelenţă IWIS 2019, Medalie de Aur şi Diploma de excelenţă  TAIWAN, : Medalie de Aur şi Diploma de excelenţă Romanian Inventors Forum (FIR)

METHOD AND INTELLIGENT SYSTEM BASED ON X RAYS FOR TRAINING SURGEONS IN INSERTING PEDICLE SCREWS (RO128174)

Authors – D. POPESCU, C.G. AMZA ,D.C.LAPTOIU, G. AMZA , A.SEMENESCU, V. I. ANTONIAC, D. T. CICIC

Premii: Medalie de Aur şi Diploma de excelenţă IWIS 2019, Medalie de Aur şi Diploma de excelenţă  TAIWAN SPECIAL AWARD TROPHY AND DIPLOMA-This is awarded to Prof.Habilitatus Augustin Semenescu for the inventions presented at IWIS 2019, XIII International Warsaw Invention Show “IWIS” Warsaw, Poland 2019.Taiwan International Invention Award Winners Association – TIIAWA, Mr. Chih-Yao Wu, Chairman of TIIAWA, 16 Oct. 2019

DESPRE UPB

 Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti este cea mai mare și cea mai veche universitate tehnică din țară și printre cele mai prestigioase universități din România. Tradiția instituției noastre, dezvoltat în peste 200 de ani prin efortul de institutori cel mai important națiunii și a generațiilor de studenți, nu este singurul motiv convingător. Astăzi, Universitatea POLITEHNICA din București, trece printr-un proces continuu de modernizare, fiind implicat într-un dialog permanent cu marile universități din Europa și din întreaga lume.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.